ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: γκρί κολάν, cropped μπλουζάκι και suede blazer σε καμηλό χρώμα
 

Γιατί το banana bread είναι το trend της καραντίνας;

Το 2020 έχει αποδειχθεί κάπως γρουσούζικο μέχρι τώρα

Το 2020 έχει αποδειχθεί κάπως γρουσούζικο μέχρι τώρα, αφού αυτό που ζούμε τον τελευταίο καιρό μοιάζει να είναι βγαλμένο από σειρά τρόμου, με το χαρτί τουαλέτας αλλά και το banana bread να παίζουν πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ έχω περάσει από όλα τα στάδια συναισθημάτων που μπορεί να βιώσει ένας άνθρωπος τις τελευταίες δύο εβδομάδες κλεισμένος στο σπίτι. Τη μια στιγμή είμαι γεμάτη ενέργεια φτιάχνοντας DIY κατασκευές, την άλλη παίρνω τουλάχιστο 4 ώρες χωρίς να σηκωθώ από τον καναπέ, ενώ βάζω όποια σειρά μού κάνει κλικ στο Amazon Prime (το Netflix το ξέσκισα ήδη). Την άλλη κάθομαι και κοιτάζω στα social media accounts που ακολουθώ προσπαθώντας να κατανοήσω γιατί όλοι έχουμε πάθει φρενίτιδα με το banana bread, δοκιμάζοντας και εγώ τις μαγειρικές μου ικανότητες. 

Είμαι σίγουρη ότι κι εσείς έχετε περάσει από τα πιο πάνω στάδια και έχετε δει αμέτρητα posts και stories με ψωμιά, ψωμάκια, κέικ, cinnamon rolls και ό,τι άλλο μπορεί ο καθένας να δημιουργήσει στην κουζίνα με λίγο αλεύρι. 

Σύμφωνα με το Google Trends, οι αναζητήσεις για ψωμί μπανάνας αυξήθηκαν κατά 84% στη Μεγάλη Βρετανία τις τελευταίες 30 ημέρες και 54% ανά το παγκόσμιο, με το Twitter να παίρνει φωτιά με μια απλή ερώτηση. 

Σύμφωνα με διάφορες έρευνες, λοιπόν, αναφορικά με την ψυχολογία του καταναλωτή, η αγάπη προς το ψήσιμο οφείλεται στην έλλειψη ελέγχου που όλοι αισθανόμαστε το τελευταίο διάστημα.

Σε αυτές τις στιγμές, καθημερινά όλοι μας βιώνουμε έντονα το ότι δεν μπορούμε να ελέγχουμε τι συμβαίνει γύρω μας αλλά και στη ζωή μας, ψάχνουμε πράγματα να κάνουμε, που θα μας κάνουν να νιώσουμε πιο ασφαλείς, άρα το ψήσιμο ψωμιού είναι μια πράξη αυτοπεποίθησης.

Είναι είδος γαστρονομικής θεραπείας που στοχεύει στην επικοινωνία και τον έλεγχο του στρες μέσω της μαγειρικής. Η προσπάθεια να φτιάξουμε στην κουζίνα κάτι δικό μας, ειδικά ένα είδος ψωμιού, είναι τρόπος για να νιώσουμε ότι παίρνουμε την επιβίωσή μας στα χέρια μας, αλλά και επίσης ένας τρόπος να αντιμετωπίσουμε την πλήξη της εποχής λόγω του κατ’ οίκον περιορισμού. Η μυρωδιά του φρεσκοφουρνισμένου ψωμιού υποσυνείδητα συνδέεται με την οικογενειακή θαλπωρή, γυρίζοντας αρκετούς από εμάς στα παιδικά μας χρόνια.

Όλα αυτά αν τα καλοσκεφθείτε, έχουν μια βάση. Γιατί, όμως, συγκεκριμένα το banana bread έγινε το επίσημο πιάτο της καραντίνας;

Κατ’ αρχάς είναι πραγματικά ένα πολύ απλό κέικ, που και ο πιο άσχετος με τη μαγειρική μπορεί να το φτιάξει σε χρόνο dt. Φτιάχνεται με υλικά που κατά πάσαν πιθανότητα έχεις ήδη στο σπίτι σου ή μπορείς να βρεις εύκολα στην επόμενη έξοδο στο περίπτερο της γειτονιάς σου. Και είναι μια συνταγή που έχει αμέτρητες παραλλαγές και τελοσπάντων… who doesn’t love bananas? 

Δες το παρακάτω βίντεο για να φτιάξεις κι εσύ banana bread, αν δεν το έχεις κάνει ακόμη.


 
 
 
View this post on Instagram

Rainy day today, and if you’re like me, you probably have a bunch of bananas getting too ripe in your kitchen. So let’s make banana bread. Check out the full video, and here’s the recipe (from my book Everyone Can Bake, out on 4/14). Ingredients: 400g (2 cups) sugar 250g (2 cups) All Purpose flour (plus more for dusting) 3g (3/4 tsp) baking soda 2g (3/4 tsp) ground nutmeg 5g (1 tsp) salt 5g (1 tsp) baking powder 150g (3 large) eggs 400g (2 cups, about 3-4) overripe bananas, peeled & mashed 200g (14 tbsp or 1 3/4 sticks) unsalted butter, melted, plus more for greasing Equipment: loaf pan mixing bowl spatula 1. Preheat oven to 350°F (175°C). Butter the bottom, sides, and edges of the loaf pan. Pour in some flour, shake it around until the pan is evenly coated, then tap out any excess flour. (You can also use parchment paper). 2. In a large mixing bowl, mash the bananas with a fork. Add the dry ingredients and the eggs, and mix with a spatula until well combined. Stir in the melted butter until fully incorporated. 3. Pour the batter in the prepared pan, filling it to 3/4 inch (2 cm) from the top (you may have extra batter). Bake until the cake is golden brown (about 1 hour) and a cake tester or paring knife comes out clean. 4. Let the cake cool in the pan for 15 minutes. While the cake is still warm, turn it out of the pan. Slice and enjoy while the cake is still warm. Storage: The banana bread can be wrapped tightly in plastic wrap or placed in an airtight container and stored at room temperature for up to 2 days. For longer storage, wrap it tightly in plastic wrap, place in an airtight container, and freeze for up to 3 weeks. To use the frozen banana bread, remove it from the airtight container and transfer it to the refrigerator (still in the plastic wrap) to thaw for at least 3 hours or up to overnight, until the banana bread is soft again. #EveryoneCanBake

A post shared by dominiqueansel (@dominiqueansel) on

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

FOOD: Τελευταία Ενημέρωση

X