ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: γκρί κολάν, cropped μπλουζάκι και suede blazer σε καμηλό χρώμα
 

3 σούπες με κοτόπουλο που θα σου φτιάξουν την ημέρα

Βρήκαμε τις συνταγές που θα λατρέψεις!

Διανύουμε τις πιο κρύες ημέρες του χρόνου και όσο και αν αγαπάμε την ποικιλία, οι περισσότεροι αυτή την περίοδο δεν μπορούμε να αντισταθούμε στις σούπες, οι οποίες όχι απλώς είναι το απόλυτο χειμερινό έδεσμα, αλλά είναι και πλούσιες σε θρεπτικά συστατκά. Δείτε στην συνέχεια τρεις συνταγές με κοτόπουλο που εντοπίσαμε και δοκιμάστε τις.

Κρεμώδης σούπα με κοτόπουλο, καστανό ρύζι και ψητά μανιτάρια

Αυτή η σούπα φτιάχνεται με νόστιμα υλικά όπως καστανό ρύζι, βότανα του φθινοπώρου και κομμάτια στήθους κοτόπουλου. Είναι ένα πλούσιο ζεστό γεύμα για να απολαύσετε οποιαδήποτε νύχτα της εβδομάδας.

Χρόνος προετοιμασίας: 15’
Χρόνος μαγειρέματος: 30’
Συνολικός χρόνος: 45’
Θερμίδες ανά μερίδα: 310

ΥΛΙΚΑ:

Για τα μανιτάρια:

2 κ.σ. αλατισμένο βούτυρο, λιωμένο
300 γρ. ανάμικτα φρέσκα μανιτάρια, χοντροκομμένα

Για τη σούπα:

2 κ.σ. λάδι
1 κουταλιά κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
200 γρ. στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε λωρίδες
2 καρότα, κομμένα σε φέτες
1 κλωνάρι σέλινο, κομμένο σε φέτες
140 γρ. καστανό ρύζι
800 ml νερό
1 κύβο ζωμού κότας KNORR
1 κ.γ. θυμάρι
1 κ.γ. φασκόμηλο
¼ κ.γ. μπούκοβο
120 γρ. ελαφριά κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός
20 γρ. τριμμένη παρμεζάνα, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Αλάτι και μαύρο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Πρώτα φτιάχνουμε τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε τα μανιτάρια με το βούτυρο. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόχαρτο και απλώνουμε επάνω τα μανιτάρια. Βάζουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε στους 200 °C για 15 λεπτά.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα για σούπα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το κοτόπουλο, τα καρότα, το σέλινο και μια πρέζα αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε για περίπου 3-4 λεπτά. Αφαιρούμε από το τηγάνι και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τα χρειαστούμε.
Βάζουμε το νερό στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλου, το ρύζι, το θυμάρι, το φασκόμηλο, το μπούκοβο και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε το μείγμα να κοχλάσει, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 35-40 λεπτά, μέχρι το ρύζι να ψηθεί.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το κοτόπουλο με τα λαχανικά και τα ψημένα μανιτάρια. Τέλος, ανακατεύουμε μέσα την κρέμα και την παρμεζάνα, αν θα χρησιμοποιήσουμε. Ζεσταίνουμε για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε τον μαϊντανό.
Μοιράζουμε τη σούπα σε μπολ και τη διακοσμούμε με φρέσκα βότανα.

Σούπα τύπου Chowder με κοτόπουλο Buffalo και καλαμπόκι

Είναι μια εξαιρετικά νόστιμη σούπα γεμάτη με καλαμπόκι και χορταστικό κοτόπουλο σε σάλτσα buffalo. Οι γεύσεις ταιριάζουν απόλυτα και ειδικά με τη γενναιόδωρη προσθήκη του του blue cheese!
Χρόνος προετοιμασίας: 30’
Χρόνος μαγειρέματος: 30’
Μερίδες: 6
Θερμίδες ανά μερίδα: 300 kcal

ΥΛΙΚΑ:

Για τη σάλτσα Buffalo:

40 γρ. βούτυρο
40 γρ. καυτερή σάλτσα (Hot Sauce)

Για τη σούπα:

40 γρ. ελαιόλαδο
400 γρ. στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκκαλα, κομμένο σε κύβους
½ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. σκόρδο λιωμένο
½ κ.σ. καπνιστή πάπρικα
¼ κ.γ. μπούκοβο
250 γρ. καλαμπόκι
300 γρ. (1 μέτρια πατάτα) ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κομματάκια
250 γρ. γάλα
750 γρ. νερό
1 κύβος ζωμού κότας KNORR, χωρίς αλάτι
Αλάτι και πιπέρι

Για να σερβίρουμε:

Ψιλοκομμένα πράσινα κρεμμύδια
Φρέσκα φύλλα κόλιαντρου
Λίγο θρυμματισμένο blue cheese

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Για τη σάλτσα buffalo: Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μικρό κατσαρόλι και ανακατεύουμε με την καυτή σάλτσα. Αφήνουμε τη σάλτσα στην άκρη.
Ζεσταίνουμε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε λίγο από το λάδι στο τηγάνι και δυναμώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς δυνατή. Προσθέτουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και το ροδίζουμε από όλες τις πλευρές για 2 λεπτά. Προσθέτουμε 2 κουταλιές της σάλτσας buffalo στο κοτόπουλο και μαγειρεύουμε μαζί για περίπου 2 λεπτά. Αφαιρούμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και αφήνουμε στην άκρη. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το υπόλοιπο λάδι. Βάζουμε το κρεμμύδι στην κατσαρόλα και σοτάρουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε την πατάτα και σοτάρουμε για άλλα 3 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο, την πάπρικα, το μπούκοβο και μια πρέζα αλάτι και πιπέρι. Σοτάρουμε για άλλο ένα λεπτό. Προσθέτουμε το φρέσκο καλαμπόκι στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά. Προσθέτουμε το νερό, τον ζωμό και το γάλα στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
Μεταφέρουμε περίπου τη μισή σούπα σε μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να γίνει κρεμώδης. Αδειάζουμε πίσω στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτουμε το κοτόπουλο πίσω στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε μέχρι να ζεσταθεί το κοτόπουλο, περίπου 5 λεπτά. Μοιράζουμε τη σούπα σε μπολ και τελειώνουμε με το φρέσκο κόλιαντρο, τα ψιλοκομμένα πράσινα κρεμμύδια, το blue cheese και το υπόλοιπο buffalo sauce.

Σούπα με κοτόπουλο, λεμόνι και orzo

Επίσης γνωστή ως ζεστή, χειμερινή σούπα που είναι ελαφριά και υγιεινή. Φρέσκα βότανα, πολλά λεμόνια, kale, ζωμός κοτόπουλου και orzo συνθέτουν μια νόστιμη σούπα που θα σας ζεστάνει. Είναι γρήγορη, εύκολη και τόσο νόστιμη.

Χρόνος προετοιμασίας: 15’
Χρόνος μαγειρέματος: 30’
Συνολικός χρόνος: 45’
Μερίδες: 6
Θερμίδες ανά μερίδα: 360

ΥΛΙΚΑ:

1 στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε λωρίδες
3 κ.σ. ελαιόλαδο
¼ κουταλάκι του γλυκού σκόρδο
3 καρότα, ψιλοκομμένα
1 κ.γ. φασκόμηλο
1 κ.γ. θυμάρι
Αλάτι και πιπέρι
1 λίτρο νερό
1 κύβος ζωμός κοτόπουλου KNORR
1 φύλλο δάφνης
1 πρέζα θρυμματισμένες νιφάδες αποξηραμένου κόκκινου πιπεριού
2 φλιτζάνια kale (λαχανίδα), χοντροκομμένο
200 ζυμαρικά orzo, ψημένα σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας
Τριμμένη παρμεζάνα, για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.
Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε άλλα 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε τα καρότα, το φασκόμηλο, το θυμάρι και μια πρέζα αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε άλλα 2 λεπτά. Προσθέτουμε το νερό, τον ζωμό, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να κοχλάσει. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε μια πρέζα νιφάδες κόκκινης πιπεριάς. Σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15-20 λεπτά.
Τέλος, ανακατεύουμε το kale, το ψημένο orzo, τον άνηθο και τον χυμό λεμονιού, μαγειρεύοντας άλλα 3 λεπτά. Αφαιρούμε το φύλλο δάφνης και σερβίρουμε τη σούπα μας πολύ ζεστή με τριμμένη παρμεζάνα.

Διαβάστε περισσότερες συνταγές εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

FOOD: Τελευταία Ενημέρωση

X