Αθηνά Λοϊζίδου
Αν θέλετε να λάβετε μέρος σε ένα δωρεάν δείπνο για να μάθετε όλα τα υγιεινά προτερήματα μαγειρέματος στα σκεύη SALADMASTER, στείλτε μας το όνομα και το κινητό σας σε μήνυμα στο Instagram μου και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας!
Ένα δείπνο ενός σκεύους με άφθονα φρέσκα λαχανικά, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και σύνθετους υδατάνθρακες. Αυτό το φαγητό τσεκάρει όλα τα κουτιά και είναι ένα υπέροχο γεύμα για το μέσο της εβδομάδας. Είναι νόστιμο, σερβίρεται ζεστό και ό,τι απομένει μπορούμε να το απολαύσουμε ως μεσημεριανό γεύμα την επόμενη μέρα.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15’
ΨΗΣΙΜΟ: 30’
ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ: 220 kcal
ΥΛΙΚΑ (για 5 μερίδες)
100 γρ. πράσινες φακές (ξηρό βάρος). Πρώτα κοχλάζουμε τις φακές σε ένα κατσαρόλι για 15 λεπτά μέχρι να ψηθούν. Τις στραγγίζουμε και κρατάμε στην άκρη μέχρι να τις χρειαστούμε.
15 γρ. ελαιόλαδο
2 μεγάλα κρεμμύδια, κομμένα σε ροδέλες
1/2 κουτ. γλυκού σκόρδο, λιωμένο
Το ξύσμα φλούδας ενός λεμονιού
30 γρ. πάστα ντομάτας
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο
3 μεγάλες μελιτζάνες, κομμένες σε κύβους 1 εκ.
10 γρ. σιρόπι σφενδάμου
100 γρ. καστανό ρύζι μπασμάτι
1 x 400 γρ. συσκευασία ντομάτες στον τρίφτη
100 γρ. νερό
Αλάτι και πιπέρι
Για το σερβίρισμα
100 γρ φύλλα σπανάκι
Φρέσκα φύλλα δυόσμου
1 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Μπούκοβο
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
- Προθερμαίνουμε το τηγάνι μας στους 230 βαθμούς.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη φλούδα λεμονιού. Μαγειρεύουμε, με κλειστό καπάκι, ενώ ανοίγουμε κατά διαστήματα και ανακατεύουμε για 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και το μπούκοβο και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κομμάτια μελιτζάνας, το σιρόπι σφενδάμου και την καπνιστή πάπρικα. Κλείνουμε με το τηγάνι με το καπάκι του, ανοίγοντας και ανακατεύοντας συχνά, για 3 λεπτά.
- Προσθέτουμε το ρύζι, τις ντομάτες, το νερό, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν. Σκεπάζουμε το τηγάνι με το καπάκι και μαγειρεύουμε στους 230 βαθμούς για 4 λεπτά. Όταν περάσει ο χρόνος ρυθμίζουμε το τηγάνι στο «RICE» και αφήνουμε σκεπασμένο μέχρι να περάσει ο χρόνος.
- Ανοίγουμε το καπάκι και ανακατεύουμε μέσα τις μαγειρεμένες φακές.
- Σερβίρουμε με τα φύλλα σπανάκι, τον φρέσκο δυόσμο, τον μαϊντανό και το μπούκοβο.
Αν φτιάξετε αυτή τη συνταγή, φροντίστε να αφήσετε ένα σχόλιο στην ιστοσελίδα μου. Μου αρέσει να ακούω τις απόψεις σας και πάντα προσπαθώ να απαντώ γρήγορα σε κάθε ερώτησή σας. Και φυσικά, αν φτιάξετε αυτή τη συνταγή, ανεβάστε την στο Instagram και μην ξεχάσετε να με κάνετε Tag!
Διαβάστε περισσότερες συνταγές της Αθηνάς Λοϊζίδου εδώ.