Αθηνά Λοϊζίδου
Εύκολη συνταγή για μαγειρίτσα. Μπορείτε να τη φτιάξετε από νωρίς και να τη ζεστάνετε το βράδυ όταν επιστρέψετε απ’ την Ακολουθία της Ανάστασης. Έτσι, η μαγειρίτσα θα είναι πολύ πιο πηχτή γιατί όσο περνάει ο χρόνος το ρύζι ανοίγει και η σούπα πήζει. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε λίγο ζεματιστό νερό για να την αραιώσετε.
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος ετοιμασίας: 10΄
Χρόνος ψησίματος: 40΄
ΥΛΙΚΑ:
Για 6 μερίδες:
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές κρεμμύδι ψιλοκομμένο
100 γρ. αρνίσια συκωτάκια καθαρισμένα και κομμένα σε κομματάκια
100 γρ. ρύζι
60 ml λευκό κρασί
800 ml νερό
1 κουταλάκι ζωμός κοτόπουλου σε σκόνη
1 κουταλάκι αλάτι
½ κουταλάκι πιπέρι
¼ κουταλάκι αλεσμένη κανέλα
¼ κουταλάκι αλεσμένο μοσχοκάρυδο
2 ποτήρια μαρούλι ψιλοκομμένο
3 κουταλιές άνηθος ψιλοκομμένος
3 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 αβγά
Χυμός από δύο λεμόνια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε το κρεμμύδι για 1 λεπτό ή μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τα συκωτάκια και τηγανίζουμε μαζί για 2-3 λεπτά.
2. Προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κρασί. Μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι το αλκοόλ να εξατμιστεί.
3. Προσθέτουμε το νερό, τον ζωμό, το αλάτι, το πιπέρι, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο. Αφήνουμε το μείγμα να κοχλάσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά. Σ’ ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά με το λεμόνι. Προσθέτουμε λίγο απ’ το νερό της σούπας στο μείγμα του αβγού και χτυπάμε. Ρίχνουμε το μείγμα λίγο-λίγο στη σούπα ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κόψει το αβγό.
4. Προσθέτουμε το μαρούλι, τον άνηθο και τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά. Τη σερβίρουμε πολύ ζεστή.