Αθηνά Λοϊζίδου
Αμερικάνικου τύπου cheesecake φτιαγμένο με εποχιακές φράουλες! Όλοι το αγαπάμε, είναι ένα επιδόρπιο διαχρονικό που κρατά σταθερά τη θέση του στην προτίμηση μας.
Βαθμός Δυσκολίας, μέτριο
Χρόνος Ετοιμασίας, 20΄
Χρόνος ψησίματος, 50΄
Θερμίδες ανά 100 γρ., 290 kcal
Θα χρειαστούμε ένα στρογγυλό ταψί με διάμετρο 23 εκ.
ΥΛΙΚΑ
Για τη βάση
200 γρ. μπισκότα digestive, αλεσμένα
120 γρ. βούτυρο, λιωμένο
Για την κρέμα
900 γρ. τυρί κρέμα
1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
240 γρ. ζάχαρη
4 αβγά
2 κουτ. γλυκού ξύσμα φλούδας λεμονιού
30 ml. φρέσκο χυμό λεμονιού
Για το πάνω μέρος
1/2 συσκευασία μαρμελάδα φράουλα, St. Dalfour
200 γρ. φρέσκιες και καθαρισμένες φράουλες
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο και τα μπισκότα και πιέζουμε το μείγμα στη βάση του ταψιού. Στη συνέχεια το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστούμε.
Στον κάδο του πολυμίξερ χτυπάμε το τυρί κρέμα, τη βανίλια, τη ζάχαρη, τα αβγά, το ξύσμα φλούδας λεμονιού και τον χυμό λεμονιού, μέχρι να γίνουν ομοιόμορφη κρέμα. Τη ρίχνουμε στη βάση με τα μπισκότα και ψήνουμε το cheesecake για 50 περίπου λεπτά. Αφού κρυώσει, το βγάζουμε προσεκτικά από το ταψί.
Εντωμεταξύ, σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαρμελάδα ώστε να γίνει ρευστή. Την περιχύνουμε πάνω από το cheesecake και τελειώνουμε με τις φρέσκιες φράουλες. Διατηρούμε στο ψυγείο και το σερβίρουμε παγωμένο.