ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: γκρί κολάν, cropped μπλουζάκι και suede blazer σε καμηλό χρώμα
 

Τιραμισού Φράουλας

Μια καλοκαιρινή έκδοση του τιραμισού.

Αθηνά Λοϊζίδου

Αυτό το εντυπωσιακό επιδόρπιο είναι μια καλοκαιρινή έκδοση του τιραμισού. Δεν αντέχει πολύ καλά στον χρόνο ή τη ζέστη, οπόταν απολαύστε το κατευθείαν από το ψυγείο.

Χρόνος ετοιμασίας, 20’

Χρόνος να παγώσει, 5 ώρες

Μερίδες, 6

Θερμίδες ανά 100 γρ., 270 kcal

Θα χρειαστούμε ένα γυάλινο ταψί διαστάσεων 24 Χ19Χ8 εκ.

 

ΥΛΙΚΑ

Για τη σάλτσα φράουλας

300 γρ. φράουλες, καθαρισμένες

100 γρ. ζάχαρη άχνη

1/2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

1 κουτ. σούπας ξύσμα φλούδας πορτοκαλιού

Για την κρέμα

180 γρ. ζάχαρη
360 γρ. τυρί μασκαρπόνε, σε θερμοκρασία δωματίου
450 γρ. κρέμα γάλακτος

24 (200 γρ.) μπισκότα σαβουαγιάρ

Για το topping φράουλας

300 γρ. φράουλες, καθαρισμένες
40 γρ. ζάχαρη άχνη

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Για να φτιάξουμε την κρέμα, τοποθετούμε τη ζάχαρη, το μασκαρπόνε και την κρέμα στο πολυμίξερ και χτυπάμε για δύο έως τρία λεπτά, μέχρι το μείγμα μας να μοιάζει με μια πηχτή κρέμα.

Για τη σάλτσα φράουλας. Σε ένα μπολ ριχνουμε τις φράουλες με τη ζάχαρη άχνη, τη βανίλια και τη φλούδα πορτοκαλιού. Με ένα μπλέντερ χειρός πολτοποιούμε για 30 δευτερόλεπτα.

Για τη συναρμολόγηση, μουλιάζουμε τα μισά μπισκότα στη σάλτσα φράουλας και τα στρώνουμε στον πάτο του ταψιού μας. Απλώνουμε το μισό μείγμα κρέμας πάνω από τα μπισκότα. Μουλιάζουμε τα υπόλοιπα μπισκότα στην υπόλοιπη σάλτσα φράουλας και στρώνουμε τα πάνω από το στρώμα κρέμας. Τελειώνουμε με την υπόλοιπη κρέμα.

Καλύπτουμε το γλυκό μας με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον πέντε ώρες ή όλη το βράδυ για να παγώσει.

Για να σερβίρουμε, ξετυλίγουμε τη μεμβράνη, τοποθετούμε επάνω τις καθαρισμένες φράουλες και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη από πάνω. Σερβίρουμε αμέσως.

Δείτε όλη την συνταγή εδώ:

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Γλυκά: Τελευταία Ενημέρωση

X