Αθηνά Λοϊζίδου
ΥΛΙΚΑ (για 7 μπισκότα)
200 γρ. αλεύρι ζέας ολικής
11/2 κουτ. γλυκού baking powder
140 γρ. ζάχαρη καρύδας
30 γρ. σκόνης κακάο
30 γρ. γάλα βρώμης
45 γρ. ελαιόλαδο
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι, συν τον χυμό του (100 γρ.)
50 γρ. μαύρη σοκολάτα 70 % κακάο, κομμένη σε κομμάτια
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα.
• Βάζουμε όλα τα υλικά (εκτός τα κομμάτια σοκολάτας) σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να σχηματιστεί ένα παχύρρευστο μείγμα.
• Χωρίζουμε τη ζύμη σε 7 ίσες μερίδες και με τα χέρια μας τα πλάθουμε σε μπισκότα. Τοποθετούμε τα κομμάτια σοκολάτας πάνω στα μπισκότα, πιέζοντας ελαφρά.
• Ψήνουμε για 12 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν στο ταψί για λίγα λεπτά πριν αφαιρέσουμε για να σερβίρουμε.