Αθηνά Λοϊζίδου
ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15 λεπτά
ΨΗΣΙΜΟ: 20 λεπτά
ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ: 120 kcal
ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)
20 γρ. ελαιόλαδο
1 κόκκινο κρεμμύδι, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
1 κόκκινο τσίλι, χωρίς σπόρους, ψιλοκομμένο
1/2 κουτ. γλυκού σκόρδο, λιωμένο
600 γρ. κολοκύθα, ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς
800 γρ. νερό
1 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
200 γρ. (½ συσκευασία κονσέρβας) ελαφρύ γάλα καρύδας
1 πρέζα θαλασσινού αλατιού
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βάζουμε το λάδι, τα κρεμμύδια, το τσίλι και το σκόρδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και τηγανίζουμε για 5-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε την κολοκύθα και το νερό στην κατσαρόλα και κοχλάζουμε. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 25 λεπτά μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα μας.
Προσθέτουμε την πάπρικα, το γάλα καρύδας και το αλάτι και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά.
Χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ χειρός, αλέθουμε τη σούπα μας μέχρι να γίνει βελουτέ. Φέρνουμε τη σούπα ξανά σε βρασμό και σερβίρουμε πολύ ζεστή.