Αθηνά Λοϊζίδου
Healthy muffins για το Κυριακάτικό πρωινό σας, για τα οποία χρησιμοποιούμε αλεσμένα αμύγδαλα αντί αλεύρι συνηθισμένο, γάλα βρώμης και σιρόπι σφενδάμου αντί ζάχαρη, ξύσμα από φλούδα λεμονιού και υπέροχη μαρμελάδα Κράνμπερι & Μύρτιλο, χωρίς ζάχαρη!
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 25 λεπτά
Μερίδες: 9 Muffins
Θερμίδες ανά muffin: 385 kcl
Υλικά
200 γρ. αμύγδαλα αλεσμένα πολύ ψιλά
½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ μαγειρική σόδα
250 γρ. γάλα βρώμης
200 γρ. σιρόπι σφενδάμου
1/2 κ.γ. βανίλια
60 γρ. λάδι καρύδας
Τριμμένη φλούδα από 1 λεμόνι
250 γρ. αλεύρι Ζέας ολικής
150 γρ. μαρμελάδα Κράνμπερι και Μύρτιλο St. Dalfour
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 °C. Στρώνουμε 1 ταψί για muffins με 9 θήκες.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε μαζί τα αλεσμένα αμύγδαλα, το μπεικιν πάουντερ, την μαγειρική σόδα, το γάλα βρώμης, το σιρόπι σφενδάμου, τη βανίλια, το λάδι καρύδας και τη φλούδα λεμονιού. Τέλος, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Τοποθετούμε 1 κουταλιά μείγμα muffin σε κάθε θήκη. Προσθέτουμε περίπου 1 κουταλάκι μαρμελάδα σε κάθε muffin. Καλύπτουμε ξανά με μείγμα muffin. (Μην ανησυχείτε αν σε μερικά η μαρμελάδα δεν καλύπτεται πλήρως). Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 25 λεπτά.
Απολαύστε τα ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου!
Βρείτε περισσότερες συνταγές στο "Athena's Recipes'', εδώ