Αθηνά Λοϊζίδου
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος ετοιμασίας: 15΄
Χρόνος ψησίματος: 40΄
Μερίδες: 8
Θερμίδες ανά μερίδα: 286 kcal, 220 kcal ανά 100 γρ.
Θα χρειαστούμε ένα ταψί ή πυρέξ, διαστάσεων γύρω στα 25x20 εκατ. (Η βάση του να είναι στρωμένη με λαδόχαρτο)
ΥΛΙΚΑ:
85 γρ. ελαιόλαδο
50 γρ. ζάχαρη καρύδας
2 αβγά
Ξύσμα φλούδας από 1 πορτοκάλι
210 γρ. αλεύρι Ζέας ολικής
1 κουταλάκι μαγειρική σόδα
75 γρ. γάλα βρόμης
150 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
Για το σιρόπι:
30 γρ. Ζάχαρη καρύδας
120 γρ. νερό
80 γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι St Dalfour
100 γρ. χυμό πορτοκάλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 °C.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, τα αβγά, το ξύσμα φλούδας πορτοκάλι, το αλεύρι, τη σόδα, το γάλα και τον χυμό. Ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να ενωθεί. Τέλος, αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και το ψήνουμε για 30-40 λεπτά ή μέχρι το γλυκό να ροδίσει.
- Αφαιρούμε το ταψί από τη φωτιά και αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για λίγα λεπτά.
- Χαράζουμε σε μερίδες.
- Παράλληλα φτιάχνουμε το σιρόπι. Βάζουμε όλα τα υλικά του σε ένα κατσαρόλι και αφήνουμε το μείγμα να κοχλάσει για 1 λεπτό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ραντίζουμε την πίτα μας με το ζεστό σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.
- Διατηρούμε στο ψυγείο.
Αν φτιάξετε αυτή τη συνταγή, φροντίστε να αφήσετε ένα σχόλιο στην ιστοσελίδα μου. Μου αρέσει να ακούω τις απόψεις σας και πάντα προσπαθώ να απαντώ γρήγορα σε κάθε ερώτησή σας. Και φυσικά, αν φτιάξετε αυτή τη συνταγή, ανεβάστε την στο Instagram και μην ξεχάσετε να με κάνετε Tag!
Βρείτε περισσότερες συνταγές στο athenarecipes.com