Αθηνά Λοϊζίδου
Δοκιμάστε αυτή την εύκολη και woo συνταγή για crumble! Χρησιμοποιούμε σαν βάση τα υπέροχα μήλα pink lady καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες ανάμεικτα με μούρα του δάσους. Προσθέτουμε αντί συνηθισμένη ζάχαρη την πιο healthy ζάχαρη καρύδας και δεν ξεχνάμε να προσθέσουμε στο μείγμα corn flour που θα μαζέψει τα νερά που θα κατεβάσουν τα φρούτα, κάνοντας το crumble μας ακόμα πιο νόστιμο. Το γλυκό μας είναι φτιαγμένο από αλεύρι Ζέας, βρόμη και λάδι καρύδας. Ο νόστιμος και healthy τρόπος να απολαύσετε ένα νηστίσιμο γλυκό!
Χρόνος ετοιμασίας: 15’
Χρόνος ψησίματος: 45’
Μερίδες: 8
Θερμίδες: 180 Κcal ανά 100 γρ.
Θα χρειαστούμε ένα ταψί ή cast iron βαθύ τηγάνι με διάμετρο 26 εκατ.
ΥΛΙΚΑ:
4 μήλα pink lady (500 γρ.), καθαρισμένα, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε φέτες
500 γρ. ανάμεικτα φρούτα του δάσους
75 γρ. ζάχαρη καρύδας
11/2 κ.γ. κανέλα
40 γρ. αλεύρι καλαμποκιού (corn flour)
Για το crumble:
150 γρ. αλεύρι Ζέας
100 γρ. ζάχαρη καρύδας
110 γρ. βρόμη
100 γρ. λάδι καρύδας, λιωμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170C. Ρίχνουμε τις φέτες μήλου και τα φρούτα του δάσους με τη ζάχαρη, την κανέλα και το corn flour σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε καλά και μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί μας.
2.Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και τη βρόμη. Στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι καρύδας, μια πρέζα αλάτι και ανακατεύουμε καλά με τα δάκτυλά μας για να έχουμε ένα crumble. Στρώνουμε το μείγμα πάνω στα φρούτα και απλώνουμε σε χοντρή στρώση. Το βάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 45 λεπτά. Αλλάζουμε τον φούρνο στο γκριλ και ψήνουμε στη σχάρα για 4-5 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει από πάνω το crumble μας.
Βρείτε περισσότερες συνταγές στο athenarecipes.com