Αθηνά Λοϊζίδου
Zουμερό κέικ με γλυκιά μαρμελάδα μαύρο κεράσι χωρίς ζάχαρη. Ένα κέικ που είναι εύκολο να φτιαχτεί, παρά τη φανταχτερή εμφάνισή του. Παραμένει υπέροχα φρέσκο όταν το διατηρήσουμε σε ένα συμβατό για τρόφιμά σακούλι, καλά σφραγισμένο στο ψυγείο.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10 λεπτά
ΨΗΣΙΜΟ: 1 ώρα και 15 λεπτά
ΘΕΡΜΙΔΕΣ ANA 100 γρ. 280 kcal
Θα χρειαστούμε ένα μέτριο ταψί loaf pan διαστάσεων 26Χ11Χ7, στρωμένο με λαδόχαρτο.
ΥΛΙΚΑ (10 Μερίδες)
284 γρ. (μια συσκευασία) μαρμελάδα μαύρο κεράσι St. Dalfour
380 γρ. αλεύρι Ζέας
215 γρ. ζάχαρη καρύδας
2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
Το ξύσμα φλούδας από 1 λεμόνι
150 ml γάλα βρώμης
70 γρ. ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
1.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα στους 160 °C.
2.Βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, το ξύσμα λεμονιού, το γάλα, το λάδι και τη βανίλια σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα. Ρίχνουμε το μισό μείγμα στο ταψί. Ρίχνουμε επάνω κουταλιές από τη συσκευασία μαρμελάδας. Προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα κέικ και ισιώνουμε το μείγμα στο ταψί.
3.Ψήνουμε για 1 ώρα και 15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει το κέικ εντελώς στο ταψί και στη συνέχεια αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα σερβιρίσματος. Κόβουμε σε φέτες για να σερβίρουμε.
Αν φτιάξετε αυτή τη συνταγή, φροντίστε να αφήσετε ένα σχόλιο στην ιστοσελίδα μου. Μου αρέσει να ακούω τις απόψεις σας και πάντα προσπαθώ να απαντώ γρήγορα σε κάθε ερώτησή σας. Και φυσικά, αν φτιάξετε αυτή τη συνταγή, ανεβάστε την στο Instagram και μην ξεχάσετε να με κάνετε Tag!
Διαβάστε περισσότερες συνταγές εδώ