Αθηνά Λοϊζίδου
Φαντασιακό έθνικ φαγητό όπου κάθε μπουκιά είναι απόλαυση. Ζουμερά νουντλς με λαχανικά, καραμελωμένο κοτόπουλο και ακριβώς την σωστή ποσότητα μπαχαρικών!
Χρόνος προετοιμασίας, 15’
Χρόνος Μαγειρέματος, 10’
Μερίδες, 4
Θερμίδες ανά μερίδα, 395 kcal
Υλικά
Σάλτσα
1 κ.γ. σκόρδο λιωμένο
1 κ.σ. φρεσκοτριμμένο τζίντζερ
110 γρ. σάλτσα σόγιας
85 γρ. μέλι
30 γρ. ξύδι ρυζιού (rice vinegar)
1 κ.γ. ζωμό σε σκόνη έξτρα γεύση Knorr
2 κ.σ. πάστα τσίλι ( chili paste)
1 κ.σ. σησαμέλαιο
Για το Stir Fry
230 γρ. noodles
30 γρ. σησαμέλαιο
550 γρ. κατεψυγμένα ανάμεικτα λαχανικά για stir fry
450 γρ. στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
35 γρ. καβουρδισμένο σουσάμι
15 γρ. φρέσκα φύλλα βασιλικού
Εκτέλεση
1.Φτιάχνουμε πρώτα τη σάλτσα. Ρίχνουμε όλα τα υλικά της σε ένα γυάλινο μπολ και ανακατεύουμε.
2. Μαγειρεύουμε τα noodles σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίζουμε.
3. Ζεσταίνουμε το σισαμέλεο σ’ ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα λαχανικά και μαγειρεύουμε μέχρι να μαραθούν, 2-3 λεπτά. Βάζουμε μέσα τα κομμάτια κοτόπουλο και μαγειρεύουμε μαζί για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τη σάλτσα και ανακατεύουμε.
Σιγοβράζουμε για 1 λεπτό και ανακατεύουμε μέσα τα noodles.
4. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και ανακατεύουμε μέσα τον βασιλικό και το σουσάμι. Σερβίρουμε αμέσως.