ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: γκρί κολάν, cropped μπλουζάκι και suede blazer σε καμηλό χρώμα
 

Σήμερα φτιάχνουμε την πιο τέλεια μακαρονάδα με γαρίδες και καλαμάρι

Η μακαρονάδα που πρέπει να δοκιμάσεις

Αθηνά Λοϊζίδου

Θεαματική και woo μακαρονάδα του καλοκαιριού. Προσέξτε ότι πρώτα ψήνουμε τις γαρίδες και το καλαμάρι στον φούρνο, γιατί έτσι ελέγχουμε καλύτερα το ψήσιμό τους. Ανακατεύουμε μετά όλα τα υγρά που κατέβασαν οι γαρίδες και το καλαμάρι στο ταψί για να μυρίσει το φαγητό μας θάλασσα. Ένα υπέροχο must make πιάτο για αυτό το καλοκαίρι!

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο 
Χρόνος ετοιμασίας: 10΄ 
Χρόνος ψησίματος: 10΄

Μερίδες: 3

Θερμίδες ανά μερίδα: 620 kcl

 

ΥΛΙΚΑ:
Για να ψήσουμε τις γαρίδες και το καλαμάρι:
6 μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες, με την ουρά και το κεφάλι άθικτα.

300 γρ. baby καλαμάρι, καθαρισμένο
20 γρ. ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι πάπρικα

1/2 κουταλάκι κύμινο
1/2 κουταλάκι μπούκοβο
Για τα μακαρόνια:
250 γρ. μακαρόνια σπαγγέτι ολικής, La Molisana Integrali
Μπόλικο αλατισμένο, ζεματιστό νερό
Για τη σάλτσα ντομάτας:
200 γρ. ντομάτα τριμμένη, συσκευασίας
30 γρ. ούζο
10 φρέσκα φύλλα βασιλικού 
1 καυτή κόκκινη πιπεριά χωρίς σπόρια, ψιλοκομμένη
20 γρ. ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
50 γρ. ελαιόλαδο 
1 κουταλιά κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Ελάχιστο σκόρδο (προαιρετικά)
10 ντομάτες cherry κομμένες στη μέση
25 γρ. ελαφριά κρέμα γάλακτος
Ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού για να σερβίρουμε

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  1. Βάζουμε τις καθαρισμένες γαρίδες και το καλαμάρι σε ένα ταψί, στρωμένο με αλουμινόχαρτο και λαδόχαρτο. Προσθέτουμε το λάδι, την πάπρικα, το κύμινο και το μπούκοβο. Ανακατεύουμε και σφραγίζουμε τα θαλασσινά μας στο αλουμινόχαρτο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 °C, βάζουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 10-12 λεπτά. Ανοίγουμε το σφραγισμένο ταψί και ψήνουμε για ακόμη 3-4 λεπτά.
  2. Σε ένα μπολ ρίχνουμε την ντομάτα, το ούζο, τον βασιλικό, την κομμένη πιπεριά, τη ζάχαρη, το αλάτι και ανακατεύουμε.
  3. Παράλληλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι. Τηγανίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο (αν θα βάλουμε) για λίγο. Προσθέτουμε το μείγμα ντομάτας και αφήνουμε να κοχλάσει έντονα για 2 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
  4. Ζεσταίνουμε μπόλικο νερό σε μια κατσαρόλα. Ψήνουμε τα μακαρόνια στο αλατισμένο νερό που κοχλάζει έντονα, ακολουθώντας τις οδηγίες συσκευασίας, 10-12 λεπτά.
  5. Αφαιρούμε τα μακαρόνια από το νερό τους και τα ρίχνουμε στο τηγάνι, μαζί με τη σάλτσα ντομάτας, τις cherry ντομάτες, την κρέμα γάλακτος και τα υγρά που κατέβασαν οι γαρίδες και το καλαμάρι. Ανακατεύουμε. 
  6. Σερβίρουμε τη μακαρονάδα μας σε πιατέλα, τοποθετώντας επάνω τις γαρίδες και το καλαμάρι και διακοσμούμε με φύλλα βασιλικού.

Αν φτιάξετε αυτή τη συνταγή, φροντίστε να αφήσετε ένα σχόλιο στην ιστοσελίδα μου. Μου αρέσει να ακούω τις απόψεις σας και πάντα προσπαθώ να απαντώ γρήγορα σε κάθε ερώτησή σας. Και φυσικά, αν φτιάξετε αυτή τη συνταγή, ανεβάστε την στο Instagram και μην ξεχάσετε να με κάνετε Tag!

Βρείτε περισσότερες συνταγές εδώ

FOOD: Τελευταία Ενημέρωση

X