ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: γκρί κολάν, cropped μπλουζάκι και suede blazer σε καμηλό χρώμα
 

#menoumespiti και μαγειρεύουμε με το @tastebudscy

Εύκολες συνταγές και δεν είναι από αυτές που μαγειρεύει η μαμά μας.

Με την καθημερινότητα μας να έχει ανατραπεί, μένουμε σπίτι και ψάχνουμε συνεχώς κάτι να απασχολούμαστε, άλλοι απολαμβάνουν τον χρόνο με την οικογένειά ή τον σύντροφό τους, άλλοι κάνουν τις ντουλάπες, και άλλοι μαγειρεύουν.

Η μαγειρική είναι ένα από τα καλύτερα αγχολυτικά -είτε επιλέξετε μια εύκολη συνταγή είτε μια δύσκολη- γι' αυτό όσο μένουμε σπίτι, μαγειρεύουμε αγαπημένες συνταγές ή πειραματιζόμαστε με νέες διαφορετικές γεύσεις. Σήμερα ζητήσαμε από την Χριστίνα Ρούσου και το @tastebudscy να μοιραστεί τρεις από τις αγαπημένες της συνταγές. Ένα νόστιμο σνακ ή φαγητό έχει πολλές πιθανότητες να μας κάνει να νιώσουμε καλύτερα. Τι έχουμε να χάσουμε λοιπόν;

Energy balls με αμύγδαλα και κακάο ή με φουντούκια και cranberry

 
 
 
View this post on Instagram

ALMOND & CACAO or HAZELNUT & CRANBERRY ENERGY BALLS . Recipe for almond & cacao energy balls: . INGREDIENTS 200g almonds 400g medjool dates 4 tbsp raw cacao powder 2 tbsp almond butter or peanut butter 2 tbsp coconut oil . METHOD Begin by placing the almonds in the food processor. Add the medjool dates and coconut oil and pulse until it’s fully mixed. Add the almond butter and cacao and then mix again in the food processor. Take a tablespoon of the mixture and roll into a ball. Continue doing this until the mixture has finished. Store in an airtight container in the fridge. . Recipe for hazelnut & cranberry energy balls: . INGREDIENTS 140g roasted hazelnuts 200g dates 1/2 tsp cinammon 100g cranberries 1½ tbsp raw cacao powder . METHOD Preheat the oven to 180°C (fan) and bake the hazelnuts for 10 minutes, then leave aside to cool. Pulse half the hazelnuts in a food processor until they are broken down, then pit the dates and add them to the food processor along with the cinnamon, cacao and cranberries. Blend until everything has mixed together and formed a nice sticky dough, then add in the remaining hazelnuts and cranberries and pulse a few times to roughly chop them. Roll the mixture into equal sized balls. Place the balls in the fridge for an hour to set, then store in an airtight container in the fridge.

A post shared by Tastebuds (@tastebudscy) on


Συνταγή για energy balls αμύγδαλο και κακάο
Υλικά
200g αμύγδαλα
400g φοινίκια medjool dates
4 κουταλιές raw cacao powder
2 κουταλιές almond butter ή peanut butter
2 κουταλιές λάδι καρύδας

Εκτέλεση
Βάλτε τα αμύγδαλα στο food processor.
Προσθέστε στο μίξερ τα φοινίκια και το λάδι καρύδας και αφήστε τα να ανακατευτούν πλήρως. Στη συνέχεια βάλτε το almond ή peanut butter και το κακάο και ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να είναι smooth.
Πάρτε ένα κουτάλι και αρχίστε να κάνετε μπαλίτσες με το μείγμα.
Τέλος φυλάξτε τα σε ένα αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο.

Συνταγή για energy balls με φουντούκια και cranberry
Υλικά
140g ψημένα φουντούκια
200g φοινίκια
1/2 κουταλάκι κανέλα
100g cranberries
1½ κουτάλι raw cacao powder

Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C και ψήστε τα φουντούκια για 10 λεπτά και αφήστε τα να κρυώσουν.
Βάλτε τα μισά φουντούκια στο food processor μέχρι να σπάσουν εντελώς και στη συνέχεια προσθέστε τα φοινίκια, την κανέλα, το κακάο και τα μισά cranberries. Ανακατέψτε μέχρι να έχετε ένα sticky μείγμα. Προσθέστε τα υπόλοιπα φουντούκια και τα cranberries και αφήστε τα να κοπούν καλά αλλά και να ανακατευτούν με το υπόλοιπο μείγμα ομοιόμορφα.
Φτιάξτε μικρές μπάλες με το μείγμα και βάλτε τα για μία ώρα στο ψυγείο για να δέσουν και τέλος φυλάξτε τα σε ένα αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο.

Creamy Gnocchi χωρίς φρέσκα κρέμα

 
 
 
View this post on Instagram

Have you ever tried GNOCCHI? You absolutely need to try this creamy gnocchi recipe with NO fresh cream! . Recipe1 pack of gnocchi 2 spoons of butter (you can used coconut milk butter if you want) 2 spoons of flour 200 ml almond milk 100-150 grams of grated cheese . Serves: . Method Bring water to a boil and toss gnocchi for 3-4 minutes until they float on top. Drain and set aside. Put a pan over medium heat and melt butter. Lower the heat and add flour and whisk with the butter adding small portions of the milk until a smooth cream is created. Once the sauce is ready add the cooked gnocchi and cheese. Optional: Add some pepper and basil before serving #gnocchi #recipe #healthyfood #food #foodie #foodblog

A post shared by Tastebuds (@tastebudscy) on

Υλικά για 2 μερίδες
1 πακέτο gnocchi
2 κουταλιές βουτύρο (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε coconut milk butter)
2 κουταλιές αλέυρι
200 ml γάλα αμυγδάλου
100-150 γραμμάρια τριμμένο τυρί

Εκτέλεση
Βάλτε νερό να βράσει και τοποθετήστε τα gnocchi για 3-4 λεπτά μέχρι να επιπλέουν στην επιφάνεια. Αφαιρέστε το νερό τους και αφήστε την στην άκρη.
Βάλτε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και λιώστε το βούτυρο. Χαμηλώστε τη φωτιά και προσθέστε το αλεύρι και χτυπήστε το με το βούτυρο προσθέτοντας μικρές μερίδες του γάλακτος αμυγδάλου μέχρι να δημιουργηθεί μια ομαλή κρέμα. Μόλις η σάλτσα είναι έτοιμη, προσθέστε τα ψημένα gnocchi και το τυρί.
Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε λίγο πιπέρι και βασιλικό πριν το σερβίρετε.

Sweet potato cheesy cakes

 
 
 
View this post on Instagram

Sweet potato cheesy cakes! . Recipe: 4 sweet potatoes 2 cups of mixed grated cheese 2 eggs 2 tbsp olive oil Salt & pepper For the sauce: 1 cup Yogurt 1 tbsp Olive oil Salt Chives . Method: To boil sweet potatoes: wash, peel and cut them in half or in four pieces, depending on the size. Add cut sweet potato pieces to salted boiling water and cook until butter knife easily goes through. Drain and add them to the mixing bowl. Mash the potatoes and let sit for 10 minutes. When potatoes are cooler, add eggs, cheese, olive oil, salt and pepper and mix well. Form sweet potato patties and place onto a pan with parchment paper. Brush or spray some olive oil on top and bake for 20-30 minutes to a preheated oven at 180 degrees. Mix dip ingredients in a small bowl and enjoy! #sweetpotatoes #food #healthyfood #healthylifestyle #healthyrecipes

A post shared by Tastebuds (@tastebudscy) on

Υλικά
4 γλυκοπατάτες
2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί
2 αυγά
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Για το sauce
1 φλιτζάνι γιαούρτι
1 κουταλιά ελαιόλαδο
Αλάτι
Chives

Εκτέλεση
Για να βράσετε τις γλυκοπατάτες πρέπει πρώτα να τις πλύνετε, να αφαιρέσετε την φλούδα τους και να τις κόψετε στη μέση ή σε τέσσερα κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος των cakes που θέλετε να φτιάξετε. Βάλτε τις κομμένες γλυκοπατάτες σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και ψήστε τις. Για να δείτε ότι έχουν ψηθεί εντελώς δοκιμάστε να περάσετε εύκολα ένα μαχαίρι στην πατάτα.
Αφαιρέστε το νερό και βάλτε τις σε ένα μπολ και λιώστε μέχρι να γίνει πουρές. Μετά από 10 λεπτά, όταν οι πατάτες έχουν κρυώσει προσθέστε τα αυγά, το τυρί, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε καλά.  Σχηματίστε τα patties σας, ψεκάστε τα με ελαιόλαδο και βάλτε τα σε pyrex με αντικολλητικό χαρτί στον φούρνο. Ψήστε τα για 20-30 λεπτά στους 180 βαθμούς. Τέλος, αναμείξτε τα υλικά για το sauce σε ένα μπολ και σερβίρετε.

FOOD: Τελευταία Ενημέρωση

X