ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: γκρί κολάν, cropped μπλουζάκι και suede blazer σε καμηλό χρώμα
 

Μύρισε Πάσχα και αυτή είναι η συνταγή για φλαούνες που χρειάζεσαι!

Δεν υπάρχει σπίτι στην Κύπρο το Πάσχα που να μην έχει φλαούνες στο τραπέζι του!

Δεν υπάρχει σπίτι στην Κύπρο το Πάσχα που να μην έχει φλαούνες στο τραπέζι του, είτε φτιαγμένες στο σπίτι είτε αγορασμένες από κάποιο ζαχαροπλαστείο ή φούρνο. Πιο κάτω η δική μου συνταγή για εύκολες φλαούνες με κυπριακό τυρί φλαούνας που δεν θα σας ταλαιπωρήσουν. Με λίγη υπομονή και ακολουθώντας προσεκτικά τα βήματα, θα φτιάξετε τις δικές σας και το σπίτι σας θα μοσχοβολήσει.

 Βαθμός δυσκολίας: Μέτριο
Χρόνος ψησίματος 45΄
Χρόνος ετοιμασίας: 20΄ + 60΄ να φουσκώσουν

ΝΟΤΕ
Τυρί φλαούνας υπάρχει άφθονο στο εμπόριο αυτή την εποχή, διαλέξτε ό,τι καλύτερο μπορείτε. Η συνταγή αυτή είναι πολλές φορές δοκιμασμένη. Δεν ακολουθώ την τεράστια διαδικασία της παραδοσιακής φλαούνας, μια και χρησιμοποιώ την ευκολία της τεχνολογίας και ειδικά το αγαπημένο μου πολυμίξερ!

 

ΥΛΙΚΑ
Για 6 μέτριες φλαούνες

 

Για τη ζύμη

450 γρ. αλεύρι
8 γρ. (1 φακελάκι) ξηρή μαγιά
270 ml χλιαρό γάλα
1 κουταλάκι αλάτι
½ κουταλάκι γλυκάνισο αλεσμένο στο γουδί
40 γρ. SPRY

Για τη γέμιση
4 αβγά
300 γρ. τυρί φλαούνας τριμμένο στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
300 γρ. χαλούμι τριμμένο στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
40 γρ. σιμιγδάλι
½ κουταλάκι μαστίχα αλεσμένη
½ κουταλάκι μέχλεπι (μαχλέπι)
½ κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου δυόσμου
40 γρ. σταφιδάκια (προαιρετικά)

 Για επάλειψη
1 αβγό χτυπημένο
Σουσάμι

Διαβάστε την εκτέλεση εδώ

FOOD: Τελευταία Ενημέρωση

X