ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: lace καλσόν, μίνι μαυρο φόρεμα και ankle boots
 

Σήμερα μαγειρεύουμε σπαγγέτι με Ιταλικό λουκάνικο & κάστανα

Αθηνά Λοϊζίδου

Ένα μείγμα από γέμιση λουκάνικου και κομμάτια κάστανου δημιουργεί μια πλούσια και έντονη σε γεύση σάλτσα ζυμαρικών, ανυψώνοντάς την από ένα καθημερινό πιάτο σε κάτι πολύ ξεχωριστό και γιορτινό.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10 λεπτά

MΑΓΕΙΡΕΜΑ: 30 λεπτά

ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ: 576 kcal

ΥΛΙΚΑ (μερίδες 6)

1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

450 γρ. ιταλικά λουκάνικα από το ντελικατέσεν, τα σπάζουμε για να βγάλουμε τη γέμιση τους

200 γρ. κάστανα συσκευασμένα αεροστεγώς, ψιλοκομμένα

1 κουτ. γλυκού σκόρδο, λιωμένο

1/2 κουτ. γλυκού φρέσκο δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο

1 κουτ. γλυκού αλεσμένοι σπόροι μάραθου

200 γρ. κόκκινο κρασί

400 γρ. ντομάτα στον τρίφτη

Αλάτι και πιπέρι

500 γρ. σπαγγέτι ολικής La Molisana Integrali

Παρμεζάνα για το σερβίρισμα

2 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και τηγανίζουμε το κρεμμύδι για 5 λεπτά. Μόλις αρχίσει να μαλακώνει, προσθέτουμε το κρέας λουκάνικου και τα κάστανα και τηγανίζουμε για άλλα 10-12 λεπτά, σπάζοντας το κρέας με μια σπάτουλα καθώς το τηγανίζουμε. Κρατάμε τη φωτιά αρκετά ψηλή και ανακατεύουμε συχνά.

Όταν το κρέας και τα κάστανα ροδίσουν, προσθέτουμε το σκόρδο, το δεντρολίβανο και το μάραθο και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε το κρασί, αφήνουμε σε δυνατή φωτιά έτσι ώστε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Στην συνέχεια προσθέτουμε την ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι και αφήνουμε το μείγμα να κοχλάσει. Σκεπάζουμε το τηγάνι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 10 λεπτά.

Παράλληλα ψήνουμε τα ζυμαρικά μας ακολουθώντας τις οδηγίες συσκευασίας. Όταν τα μακαρόνια μας ψηθούν, κρατάμε πίσω ένα φλιτζάνι νερό μαγειρέματος ζυμαρικών και στη συνέχεια, τα στραγγίζουμε καλά. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι με τη σάλτσα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε λίγο από το νερό των ζυμαρικών μόνο αν δούμε ότι χρειαστεί.

Για να σερβίρουμε, μοιράζουμε το φαγητό σε μπολ. Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα και μαϊντανό.

Αν φτιάξετε αυτή τη συνταγή, φροντίστε να αφήσετε ένα σχόλιο στην ιστοσελίδα μου. Μου αρέσει να ακούω τις απόψεις σας και πάντα προσπαθώ να απαντώ γρήγορα σε κάθε ερώτησή σας. Και φυσικά, αν φτιάξετε αυτή τη συνταγή, ανεβάστε την φωτογραφία στο Instagram και μην ξεχάσετε να με κάνετε Tag!

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

FOOD: Τελευταία Ενημέρωση

X