ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: lace καλσόν, μίνι μαυρο φόρεμα και ankle boots
 

Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή για το πιο εύκολο τσουρέκι

Η Αθηνά Λοϊζίδου μας δίνει τη δική της συνταγή για να το φτιάξουμε μόνοι μας.

Αθηνά Λοϊζίδου

Το τσουρέκι είναι μία από αυτές τις συνταγές που έχουν πολλά «μυστικά» και λίγοι τολμούν να το δοκιμάσουν στο σπίτι. Η Αθηνά Λοϊζίδου μας δίνει τη δική της συνταγή για να το φτιάξουμε μόνοι μας.

Χρόνος ψησίματος: 40΄
Βαθμός δυσκολίας: Μέτριο
Χρόνος ετοιμασίας: 20΄ + 1 ώρα για να ψηλώσει

ΥΛΙΚΑ:

Για 1 μεγάλο τσουρέκι:

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. Spry
160 γρ. ζάχαρη
1 κουταλάκι μαστίχα αλεσμένη
½ κουταλάκι βανίλια
½ κουταλάκι μαχλέπι
Το ξύσμα από τη φλούδα 2 πορτοκαλιών
1 κουταλάκι αλάτι
2 φακελάκια (16 γρ.) ξηρή μαγιά
200 ml χλιαρό γάλα
2 αυγά

Για το τελείωμα:
1 αβγό ελαφρά χτυπημένο για την επάλειψη
20 γρ. ασπρισμένα αμύγδαλα, κομμένα φιλέ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ με το Spry, τη ζάχαρη, τη μαστίχα, τη βανίλια, το μαχλέπι, το ξύσμα φλούδας πορτοκαλιού, το αλάτι, τη μαγιά, το γάλα, τα αυγά και ανακατεύουμε.
2. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα μαλακό ζυμάρι.
3. Μοιράζουμε το ζυμάρι σε 4 κομμάτια. Σε πάγκο εργασίας πλάθουμε το κάθε κομμάτι σε 4 χοντρά κορδόνια. Τα πλέκουμε μαζί σαν πλεξούδα και την τοποθετούμε σε ένα αντικολλητικό ταψί. Σκεπάζουμε το τσουρέκι με μεμβράνη και το αφήνουμε για 1 ώρα να ψηλώσει.
4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C. Με το χτυπημένο αβγό αλείφουμε το τσουρέκι και το πασπαλίζουμε με τα ασπρισμένα αμύγδαλα. Ψήνουμε για 30-40 λεπτά ή μέχρι το τσουρέκι να ροδοκοκκινίσει.

Έχετε απορίες, συνταγές που δυσκολεύεστε, υλικά που δεν βρίσκετε; Ρωτήστε την Αθηνά ΕΔΩ

FOOD: Τελευταία Ενημέρωση