ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: lace καλσόν, μίνι μαυρο φόρεμα και ankle boots
 

Τρεις συνταγές που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις

Η Αθηνά Λοϊζίδου προτείνει..

Σμυρνέικα κουλουράκια με ελαιόλαδο 

Μοναδικά, υπέροχα σμυρνέικα κουλουράκια, να μοσχομυρίσει το σπίτι σας μυρωδιές απ΄το παρελθόν!

Χρόνος ετοιμασίας: 20 ́
Χρόνος ψησίματος: 35 ́
Θερμίδες ανά κουλουράκι: 105 Kcal 

ΥΛΙΚΑ για 25 – 27 κουλουράκια:

380 γρ. αλεύρι
100 γρ. ελαιόλαδο “THE KING OF OLIVES”
50 γρ. νερό
100 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
2 αβγά
το ξύσμα φλούδας από 1 πορτοκάλι
1 κουταλάκι αλεσμένη κανέλα
1 κουταλάκι βανίλια 

Χοιρινό γλασαρισµένο με πουρέ παρμεζάνας και τρούφας

Ίσως το πιο εύκολο, νόστιμο και γρήγορο φαγητό για το γιορτινό σας τραπέζι. Σε μισή ώρα τρώτε! Απλώς φτιάξτε το. Είναι τέλειο και εντυπωσιακό!

Χρόνος ετοιμασίας: 10'
Χρόνος μαγειρέματος: 40'
Θερμίδες ανά μερίδα: 680 Kcal 

Υλικά:

Για 5 μερίδες:

3 κομμάτια (περίπου 1 κιλό) ψαρονέφρι
75 γρ. ελαιόλαδο
1 κλαδάκι δεντρολίβανο
10 σύκα αποξηραμένα, κομμένα σε κομμάτια
10 βερίκοκα αποξηραμένα, κομμένα σε κομμάτια
1 κ.σ. βαλσάμικο ξίδι
375 γρ. κουμανταρία
αλάτι-πιπέρι

Για τον πουρέ:

500 γρ. πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια
20 γρ. βούτυρο
20 γρ. λάδι τρούφας
70 γρ. κεφαλοτύρι, παρμεζάνα ή όποιο άλλο τυρί σας αρέσει, τριμμένο
αλάτι-πιπέρι

Γεμιστά
Ποιος δεν λατρεύει τα παραδοσιακά γεμιστά! Πλούσια σε γεύση και αρώματα, ζουμερά και πολύ χορταστικά.

Χρόνος ετοιμασίας: 20’
Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα και 40΄
Μερίδες: 6
Θερμίδες ανά μερίδα: 250 Kcal

ΥΛΙΚΑ:

6 ώριμες και σφιχτές μεγάλες ντομάτες
λίγη ζάχαρη και αλάτι για τις ντομάτες
6 μέτριες πράσινες πιπεριές

Για τη γέμιση κιμά:

500 γρ. χοιρινός κιμάς
2 κουταλιές ψιλοκομμένο κρεμμύδι
60 γρ. ρύζι Καρολίνα
180 ml νερό
1 κύβος ζωμού λαχανικών KNORR
1 κουταλιά ψιλοκομμένος μαϊντανός
1 κουταλιά ψιλοκομμένος δυόσμος
40 γρ. ντοματοπελτές
20 γρ. ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα ντομάτας:

400 γρ. (1 συσκευασία) ντομάτα στον τρίφτη
20 ml ελαιόλαδο
20 γρ. ζάχαρη
180 ml νερό

Για το τελείωμα:

30 γρ. αλεσμένη φρυγανιά

Διαβάστε τις εκτελέσεις στο Athena's Recipes.

FOOD: Τελευταία Ενημέρωση

X