ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: lace καλσόν, μίνι μαυρο φόρεμα και ankle boots
 

Χριστουγεννιάτικη γέμιση με κάστανα στο ηλεκτρικό τηγάνι SALADMASTER

Αθηνά Λοϊζίδου

Αν θέλετε να λάβετε μέρος σε ένα δωρεάν δείπνο για να μάθετε όλα τα υγιεινά προτερήματα μαγειρέματος στα σκεύη SALADMASTER, στείλτε μας το όνομα και κινητό σας σε μήνυμα στο Instagram μου και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας!

Η πιο εύκολη και πιο νόστιμη γέμιση Χριστουγέννων που συνοδεύει τέλεια όλα τα γιορτινά μας πιάτα!

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10 λεπτά 
ΨΗΣΙΜΟ: 25 λεπτά

ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΑΝΑ 100 γρ. 200 kcal

ΥΛΙΚΑ (για 6 μερίδες)
40 γρ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κoυτ. γλυκού φρέσκο τριμμένο ginger
200 γρ. ρύζι μπασμάτι
500 γρ. νερό στο οποίο διαλύουμε ένα κουταλάκι ζωμό λαχανικών σε σκόνη
1 κουτ. γλυκού all spice
1 κουτ. γλυκού κανέλα
½ κουτ. γλυκού γαρύφαλλα αλεσμένα
½ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
1 κουτ. γλυκού σαφράν
1 κουτ. γλυκού αλάτι
½ κουτ. γλυκού πιπέρι
80 γρ. σταφίδες
50 γρ. αποξηραμένα βερίκοκα κομμένα στα 4
80 γρ. κάστανα ψημμένα, ξεφλουδισμένα και κομμένα στα τέσσερα
40 γρ. αμύγδαλα, ψιλοκομμένα

ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε το ηλεκτρικό τηγάνι στους 230 °C. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι και το ζεσταίνουμε. Τηγανίζουμε για το κρεμμύδι και το ginger, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι και να μυρίσει το ginger, περίπου 2-3 λεπτά έχοντας το τηγάνι κλειστό για την περισσότερη ώρα τηγανίσματος.
Προσθέτουμε το ρύζι και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμη. Ρίχνουμε το νερό με το ζωμό, το all spice, την κανέλα, τα γαρύφαλλα, το μοσχοκάρυδο, το σαφράν, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το νερό στο τηγάνι να κοχλάσει. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 105 °C και ανακατεύουμε μέσα τις σταφίδες και τα βερίκοκα. Καλύπτουμε το τηγάνι και αφήνουμε για ακόμη 20 λεπτά. Όταν περάσει ο χρόνος ανακατεύουμε μέσα τα κάστανα και τα αμύγδαλα.

Αν φτιάξετε αυτή τη συνταγή, φροντίστε να αφήσετε ένα σχόλιο στην ιστοσελίδα μου. Μου αρέσει να ακούω τις απόψεις σας και πάντα προσπαθώ να απαντώ γρήγορα σε κάθε ερώτησή σας. Και φυσικά, αν φτιάξετε αυτή τη συνταγή, ανεβάστε την στο Instagram και μην ξεχάσετε να με κάνετε Tag!

FOOD: Τελευταία Ενημέρωση

X