ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: lace καλσόν, μίνι μαυρο φόρεμα και ankle boots
 

Οι απόλυτες συνταγές για Kουραμπιέδες με λευκή σοκολάτα και γιορτινή πουτίγκα με παγωτό και σοκολάτα

Δείτε πιο κάτω τις δύο συνταγές

Αθηνά Λοϊζίδου

Ήρθε επιτέλους η περίοδος που όλοι φτιάχνουμε τα αγαπημένα μας Χριστουγεννιάτικα γλυκά, είτε αυτά είναι παραδοσιακά είτε είναι οικογενειακές μας συνταγές. Δείτε πιο κάτω τις απόλυτες συνταγές της Αθηνάς Λοϊζίδου για Kουραμπιέδες με λευκή σοκολάταγιορτινή πουτίγκα με παγωτό και σοκολάτα, που θα σας κάνουν να αλλάξετε τις παραδόσεις σας.

Kουραμπιέδες με λευκή σοκολάτα

Η παραλλαγή σε αυτή τη συνταγή είναι ο συνδυασμός με πορτοκάλι, φιστίκια Αιγίνης και λευκή σοκολάτα. Ένα από τα must γλυκά των Χριστουγέννων.

Βαθμός δυσκολίας: Μέτριο
Χρόνος ετοιμασίας: 15΄
Χρόνος ψησίματος: 30΄

Για 25 κουραμπιέδες

Υλικά
200 γρ. βούτυρο ζαχαροπλαστικής
40 γρ. spry
100 γρ. ζάχαρη άχνη
2 κουταλάκια ξύσμα φλούδας πορτοκαλιού
380 γρ. αλεύρι φαρίνα
30 ml κονιάκ
1 κουταλάκι βανίλια
100 γρ. φιστίκια Αιγίνης (χαλεπιανά)
450 γρ. λευκή σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομματάκια

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 °C και στρώνουμε μια λαμαρίνα με λαδόχαρτο.
2. Στο μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο, το spry, τη ζάχαρη άχνη και το ξύσμα φλούδας πορτοκαλιού και κτυπάμε για 15 λεπτά μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο και να διπλασιαστεί σε όγκο. Αυτό το σημείο είναι πολύ σημαντικό, αφού το μείγμα πρέπει να κτυπηθεί καλά, αλλιώς οι κουραμπιέδες δεν θα είναι αφράτοι.
3. Ρίχνουμε στο μίξερ λίγο λίγο το αλεύρι, έχοντας το μίξερ σε λειτουργία. Τέλος, ανακατεύουμε με το χέρι στο μείγμα το κονιάκ, τη βανίλια και τα φιστίκια Αιγίνης.
4. Σ’ αυτό το σημείο θα έχουμε ένα μείγμα σαν ψίχουλα. Με τα χέρια μας πλάθουμε το μείγμα μέχρι να έχουμε μια αφράτη ζύμη. Πλάθουμε τη ζύμη σε μπαλίτσες των 30 γρ. και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά.
5. Όταν οι κουραμπιέδες κρυώσουν, στρώνουμε έναν πάγκο εργασίας με λαδόχαρτο και λιώνουμε τη σοκολάτα προσεκτικά σε μία μικρή κατσαρόλα χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα σιλικόνης. Συνεχίζουμε με την επικάλυψη των κουραμπιέδων, ρίχνοντάς τους ένα ένα στην κατσαρόλα με τη λιωμένη σοκολάτα. Τοποθετούμε τον κάθε κουραμπιέ στον στρωμένο πάγκο με λαδόχαρτο και τους αφήνουμε να στεγνώσουν πριν τους σερβίρουμε.

 

Γιορτινή πουτίγκα με παγωτό και σοκολάτα

Η χριστουγεννιάτικη πουτίγκα φτιάχνεται εκ των προτέρων με παγωτό βανίλια και διατηρείται στην κατάψυξη. Σερβίρεται με σος σοκολάτας την τελευταία στιγμή.

Η χριστουγεννιάτικη πουτίγκα φτιάχνεται εκ των προτέρων με παγωτό βανίλια και διατηρείται στην κατάψυξη. Σερβίρεται με σος σοκολάτας την τελευταία στιγμή.

Χρόνος ετοιμασίας: 30΄
Βαθμός δυσκολίας: Πoλύ εύκολο

Για 12 μερίδες

Υλικά
1.5 λίτρα παγωτό βανίλια-σοκολάτα
100 γρ. κεράσια γλασέ κομμένα στα 4
45 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
3 κομμάτια γλυκό καρυδάκι στραγγισμένα και κομμένα σε φέτες
170 γρ. κρέμα γάλακτος
170 γρ. σοκολάτα γάλακτος κομμένη σε πολύ μικρά κομμάτια

Εκτέλεση
1. Αφήνουμε το παγωτό έκτος κατάψυξης για να μαλακώσει λίγο.
2. Μεταφέρουμε λίγες στρώσεις παγωτού στο ταψί και ρίχνουμε από πάνω λίγα κεράσια, καρύδια και κομμάτια από το γλυκό καρυδάκι σκορπισμένα ομοιόμορφα. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να χρησιμοποιήσουμε όλο το παγωτό, τα κεράσια, τα καρύδια και το γλυκό. Κλείνουμε το παγωτό με τη μεμβράνη που περισσεύει γύρω και πιέζουμε. Το τοποθετούμε στην κατάψυξη μέχρι τη στιγμή που θα το χρησιμοποιήσουμε.
3. Όταν έρθει η μέρα του δείπνου, βγάζουμε την πουτίγκα από το ψυγείο 15 λεπτά πριν τη χρειαστούμε. Την ξετυλίγουμε και την τοποθετούμε σε πιατέλα σερβιρίσματος. Βάζουμε την πιατέλα στην κατάψυξη μέχρι να ετοιμάσουμε τη σος σοκολάτας.
4. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίσει σχεδόν να κοχλάζει. Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και με μια σπάτουλα σιλικόνης ανακατεύουμε μέσα τη σοκολάτα μέχρι να λιώσει.
5. Βγάζουμε την πουτίγκα με την πιατέλα σερβιρίσματος από την κατάψυξη και περιχύνουμε με τη μίση σοκολάτα. Αφήνουμε τη σοκολάτα να τρέξει γύρω γύρω για να φαίνεται ελκυστική η πουτίγκα. Σερβίρουμε κόβοντας σε φέτες με έξτρα σος σοκολάτας που έχει απομείνει.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

FOOD: Τελευταία Ενημέρωση

X