Ριάνα Στυλιανού
Η κάθε ηλικία έχει τα μειονεκτήματα και τα πλεονέκτημά της. Στην εφηβεία πειραματίζεσαι και νιώθεις ενθουσιασμό με τα πάντα, στη δεκαετία των 20s αρχίζεις και βρίσκεις τον εαυτό σου, ενώ στα 30 νιώθεις περισσότερη αυτοπεποίθηση, ξέρεις τι θέλεις από τη ζωή και θέλεις να χαράξεις μια πορεία που να σου διαβεβαιώνει ένα λαμπρό μέλλον.
Είναι σημαντικό να ζούμε την κάθε στιγμή σαν να είναι μοναδική, αλλά και να φροντίζουμε τον εαυτό μας για το μέλλον. Εάν λοιπόν είστε άνω των 30, καλό θα ήταν να προσέχατε περισσότερο τη διατροφή σας, και να μειώνατε τις πιο κάτω τροφές όσο το δυνατό περισσότερο.
Τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι
Σε κατακράτηση υγρών οδηγούν τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι, τα οποία μάλιστα κάνουν το δέρμα να φαίνεται πρησμένο και κουρασμένο. Επίσης το αλάτι προκαλεί αφυδάτωση και ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι βλάπτει το DNA και επιταχύνει τη γήρανση.
Καμένα κρέατα
Ακόμα ένα τρόφιμο που μας κάνει να γέρναμε πριν την ώρα μας είναι το καμένο κρέας, το οποίο μπορεί να προκαλέσει φλεγμονές. Αυτές οι φλεγμονές διασπούν τα επίπεδα κολλαγόνου οδηγώντας σε γερασμένη εμφάνιση.
Επεξεργασμένα κρέατα
Τα επεξεργασμένα κρέατα, πέραν του ότι είναι φορτωμένα με αλάτι, περιέχουν τα λεγόμενα νιτρώδη, τα οποία μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο ορισμένων μορφών καρκίνου, όπως ο καρκίνος του στομάχου.
Άσπρο ψωμί και λευκά ζυμαρικά
Το λευκό ψωμί και τα ζυμαρικά είναι αναμφίβολα η τροφή που μάς κάνει ευτυχισμένους, αφού είναι απλά ότι πιο τέλειο υπάρχει στον πλανήτη. Ωστόσο λόγω της μεγάλης ποσότητας υδατανθράκων που περιέχουν, παχαίνουν (δεν ομορφαίνουν). Υπάρχουν όμως εναλλακτικές, όπως για παράδειγμα τα τροφικά ολικής αλέσεως, τα οποία περιέχουν ελαφρώς λιγότερους υδατάνθρακες από τα κανονικά ζυμαρικά, μαζί με μεγάλη ποσότητα φυτικών ινών ανά μερίδα. Αυτό το χαρακτηριστικό τα κάνουν πολύ πιο χορταστικά.
Επεξεργασμένη ζάχαρη
Η επεξεργασμένη ζάχαρη είναι δηλητήριο για το σώμα μας. Πάρα το γεγονός ότι απειλεί την ισορροπία του βάρους μας, καταστρέφει το κολλαγόνο και την ελαστίνη στο δέρμα μας.