ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: γκρί κολάν, cropped μπλουζάκι και suede blazer σε καμηλό χρώμα
 

Γιατί νιώθουμε ότι χάνουμε την αίσθηση του χρόνου στην καραντίνα;

Αν νιώθεις λοιπόν μπερδεμένος με το τι μέρα είναι τι ώρα να ξέρεις ότι δεν είσαι μόνος.

Το να νιώθουμε ότι χάνουμε την αίσθηση του χρόνου στην καραντίνα είναι ένα πολύ φυσιολογικό και κοινό συναίσθημα. Όλες οι μέρες μοιάζουν οι ίδιες ακόμα και η Παρασκευή η οποία είναι αγαπημένη μέρα για πολλούς είναι απλά μια ακόμα μέρα. Θα μπορούσε κάλλιστα να ήταν και Δευτέρα. Δουλεύουμε και εργαζόμαστε πολλές φορές στον ίδιο χώρο χωρίς να μπορούμε να ξεχωρίσουμε πότε τελειώνει η μία δραστηριότητα και αρχίζει η άλλη.

Η ψυχολόγος (και καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα και ιδρυτής της διαδικτυακής πλατφόρμας θεραπείας TAO Connect), Sherry Benton, μιλώντας στην Huffingtonpost UK δήλωσε ότι «Όποτε έχουμε μια μεγάλη αλλαγή στην ρουτίνα μας αυτό συμβαίνει. Είμαστε συνηθισμένοι σε μια συγκεκριμένη δομή της ημέρας μας»

Αν νιώθεις λοιπόν μπερδεμένος με το τι μέρα είναι τι ώρα να ξέρεις ότι δεν είσαι μόνος.

Γιατί συμβαίνει όμως αυτό και πως μπορούμε να φέρουμε και πάλι ισορροπία στο πρόγραμμά μας σε αυτή την χαοτική περίοδο που ζούμε;
Το πρόγραμμά σου έχει αλλάξει εντελώς.

Πριν τον εγκλεισμό οι εβδομάδες ήταν γεμάτες. Την Δευτέρα θα πήγαινες γυμναστήριο, την Τρίτη θα είχε συνάντηση με φίλους, την Πέμπτη θα ετοιμαζόσουν για ένα χαλαρό ποτάκι και ούτω καθεξής… Χωρίς αυτά οι εβδομάδες και οι μέρες μας μοιάζουν όλες ακριβώς οι ίδιες.
Γνώριζες ότι οι ημέρες είναι διαφορετικές διότι είχες κάτι προγραμματισμένο κάτι που ξεχώριζε την κάθε σου μέρα.

Δεν υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ ωρών εργασίας και διακοπής.
Το να πηγαίνεις στο γραφείο σε κάνει να μπαίνεις αυτόματα στο κλίμα της δουλειάς. Ξέρεις ότι έχει την συγκεκριμένη ώρα στην οποία θα εργαστείς και αργότερα επιστρέφοντας στο σπίτι είναι η ώρα που μπορείς να χαλαρώσεις από αυτή.

«Αν δουλεύεις από την Δευτέρα μέχρι την Παρασκευή κάπου τότε τα Σαββατοκύριακα είναι η αλλαγή σου. Αν τώρα δουλεύεις από το σπίτι και δεν αλλάζει τίποτα το Σαββατοκύριακο δεν υπάρχει τίποτα που να ξεχωρίζει αυτές τις ημέρες» δήλωσε η ψυχολόγος Rebecca Leslie στην Huffingtonpost

Μπορεί να δουλεύεις περισσότερο από πριν
Πολλοί νιώθουν ότι πρέπει να δουλέψουν περισσότερο αφού αν κάνουν λιγότερα μπορεί να μην χάσουν την δουλειά τους. «Δεν έχουν μια συγκεκριμένη ώρα στην οποία τελειώνει η δουλειά τους όπως πριν. Αυτό μπορεί να κάνει τις ώρες και τις μέρες να μοιάζουν μπερδεμένες.» δήλωσε η ίδια.

Περισσότερος χρόνος μπροστά στις οθόνες
Είτε βλέπεις σειρές στο Netflix είτε κοιτάς το κινητό σου είτε δουλεύεις σε έναν υπολογιστή αυτό σημάνει ότι είσαι μπροστά από μια οθόνη σχεδόν όλη σου την ημέρα έτσι εκτίθεσαι περισσότερο στο blue-light το οποίο μπορεί να διαταράξει το εσωτερικό βιολογικό ρολόι του σώματος, γνωστό ως κιρκαδικό ρολόι.

Αλλαγή στις ώρες ύπνου
Αν δεν χρειάζεται να ξυπνήσεις νωρίς το πρωί τότε μένεις ξύπνιος μέχρι τα ξημερώματα, σε συνδυασμό με το άγχος της περιόδου μπορεί να δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε.

Ακόμα μπορεί να μένεις στο κρεβάτι περισσότερο από την ώρα που θα ξυπνήσεις αφού τίποτα δεν σε ωθεί να σηκωθείς.

Θα πρέπει να μπει ένα πρόγραμμα στις ημέρες.

Για παράδειγμα ξυπνάς στις 8 και ετοιμάζεις ένα πρωινό μαζί με τον καφέ σου, μετά τρως το μεσημεριανό σου και βγαίνεις στην γειτονιά για περπάτημα αφού έχεις τελειώσει με την γυμναστική σου στο σπίτι.

Μπορείς ακόμα να προγραμματίσεις την εβδομάδα για παράδειγμα την Τετάρτη είναι η ημέρα μακαρονάδας την Παρασκευή είναι ημέρα Yoga την Κυριακή είναι η μέρα βιβλίου.

Διαφοροποίησε τις ημέρες δουλειάς με αυτές που δεν δουλεύεις. Βρες χρόνο για να περιποιηθείς τον εαυτό σου. Δοκίμασε την γυμναστική στο σπίτι και πήγαινε μια βόλτα στην γειτονία σου. Αυτές οι μικρές αλλαγές θα σε βάλουν σε πρόγραμμα έτσι δεν θα χάνεις την αίσθηση του χρόνου.

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση

Photo from Pexels

5 τσάγια για καλό ύπνο

Ανακαλύψτε τα καλύτερα βότανα και τσάγια που θα σας βοηθήσουν να απολαύσετε έναν βαθύ και ...
Ριάνα Στυλιανού
 |  HEALTH