Ριάνα Στυλιανού
Καθώς οι θερμοκρασίες ολοένα και ανεβαίνουν, όλοι αναζητούμε δροσερές και υγιεινές απολαύσεις για να αντιμετωπίσουμε τη ζέστη. Το παγωτό είναι η απόλυτη καλοκαιρινή λιχουδιά, αλλά τι θα έλεγες αν μπορούσες να απολαύσεις ένα παγωτό που δεν είναι μόνο γευστικό, αλλά και θρεπτικό;
Με βάση το γιαούρτι και μερικά φρέσκα φρούτα εποχής, αυτό το παγωτό είναι η ιδανική επιλογή για όσους προσέχουν τη διατροφή τους χωρίς να στερούνται την απόλαυση.
Παρακάτω θα βρεις μια εύκολη συνταγή για να φτιάξεις το τέλειο παγωτό με γιαούρτι και φρούτα στο σπίτι, που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους.
Υλικά:
500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι (πλήρες ή με χαμηλά λιπαρά)
250 γρ. φρούτα της επιλογής σου (π.χ. φράουλες, μύρτιλλα, μπανάνες, μάνγκο)
3-4 κουταλιές της σούπας μέλι ή σιρόπι αγαύης (προσαρμόζεις ανάλογα με το πόσο γλυκό το θέλεις)
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια εκχύλισμα (προαιρετικά)
Χυμό από 1/2 λεμόνι (προαιρετικά, για έξτρα φρεσκάδα)
Εκτέλεση:
Προετοιμασία των φρούτων:
Πλύνε και καθάρισε τα φρούτα. Αν χρησιμοποιείς φρούτα με κουκούτσια ή φλούδα, αφαίρεσέ τα. Κόψε τα σε μικρότερα κομμάτια.
Προετοιμασία του μείγματος:
Βάλε τα φρούτα στο μπλέντερ και πολτοποίησέ τα μέχρι να γίνουν πουρές.
Πρόσθεσε το γιαούρτι, το μέλι ή το σιρόπι αγαύης, και τη βανίλια. Αν θέλεις πιο έντονη γεύση, πρόσθεσε και το χυμό λεμονιού.
Ανακάτεψε όλα τα υλικά στο μπλέντερ μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Παγώσιμο:
Μετάφερε το μείγμα σε ένα δοχείο κατάλληλο για κατάψυξη.
Σκέπασε το με καπάκι ή με πλαστική μεμβράνη.
Βάλε το δοχείο στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3-4 ώρες.
Σερβίρισμα:
Όταν το παγωτό είναι έτοιμο, βγάλ' το από την κατάψυξη και άφησέ το για 5-10 λεπτά να μαλακώσει ελαφρώς.
Σέρβιρέ το σε μπολ και μπορείς να προσθέσεις επιπλέον φρέσκα φρούτα, ξηρούς καρπούς ή σιρόπι για γαρνιτούρα.
Συμβουλές:
Αν θέλεις το παγωτό πιο κρεμώδες, μπορείς να προσθέσεις λίγη κρέμα γάλακτος στο μείγμα. Για έξτρα γεύση, μπορείς να προσθέσεις λίγη τριμμένη σοκολάτα ή ξηρούς καρπούς στο μείγμα πριν το παγώσεις.