Μαρία Σάββα
Έγινε viral στο Instagram ένα βίντεο στο οποίο εξηγούνται οι λόγοι που δεν πρέπει να πετάμε τους πυρήνες από τα φρούτα που τρώμε, με πολλούς διάσημους να το κάνουν repost στους προσωπικούς τους λογαριασμούς, δίνοντας και εκείνοι ένα eco-friendly παράδειγμα στους ακόλουθούς τους. Το συγκεκριμένο post αναφέρει τον σωστό τρόπο για να αξιοποιείς τα κουκούτσια των φρούτων, ώστε να βοηθήσεις στην φύτευση νέων δέντρων και στη μέθοδο της φυσικής καλλιέργειας.
Σκορπώντας τους πυρήνες σε καμένα, άγονα ή χέρσα εδάφη βοηθάμε τη φύση να ανακάμψει, γιατί κάθε κουκούτσι είναι ένα υποψήφιο δέντρο στο οποίο οφείλουμε να δώσουμε την ευκαιρία να βλαστήσει.
Μέσω της σελίδας Marie-Pierre Lernould, το post αναφέρει, «Αν τρώτε φρούτα, μην πετάτε τους πυρήνες. Πλύντε τα και στεγνώστε τα. Βάλτε τα σε ένα κουτί και κρατήστε τα στο αυτοκίνητο. Όταν είστε στο δρόμο, πετάξτε τα από το παράθυρο σε μέρη που δεν υπάρχουν δέντρα. Η ίδια η φύση θα τα φροντίσει. Ή πεταξτε τα έξω σε μια βόλτα ή βόλτα με το ποδήλατο. Αυτή η πρακτική υπάρχει εδώ και αιώνες στις ασιατικές χώρες. Γι' αυτό τα φρούτα τους μεγαλώνουν παντού τώρα! Θα θέλαμε να προσθέσουμε ότι έχουμε παρατηρήσει παρόμοιο φαινόμενο στη Σλοβενία. Περπατώντας στο δάσος στην πλαγιά του βουνού γύρω από την πόλη, στο δάσος υπάρχουν μηλιές, βερίκοκα, δαμάσκηνα και αχλάδια. Επίσης είναι προτιμότερο να μπουν σε μικρές τρύπες των 5 εκατοστών και ιδανικά αρχές φθινοπώρου! Κοινοποιήστε το για να το μάθει περισσότερος κόσμος! Οι άλλοι ας καταστρέφουν…»
View this post on Instagram
Μεταξύ άλλων που έκαναν repost την ανακοίνωση ήταν και η γνωστή influencer Μαίρη Συναντάκη. Πολλοί εξέφρασαν τη συμφωνία και πολλοί άλλοι τη διαφωνία τους με τη συγκεκριμένη θεωρία, όμως η Μαίρη απάντησε σε όλους με τον δικό της μοναδικό τρόπο. «Συγγνώμη αλλά δεν είναι σωστό το post αυτό γιατί μπορεί να επηρεαστούν έτσι τα ενδημικά είδη στις περιοχές που μπορεί να φυτρώσουν αυτά τα δέντρα. Δεν το λέω με κακία απλά η κάθε περιοχή έχει τα δικά της είδη και δεν πρέπει να διαταράσσεται», είπε.
Με ένα follower να της απαντά, «Οι γεωπόνοι δεν συμφωνούν όμως. Δεν γίνεται πχ σε ένα δάσος να θες να φυτέψεις οπωροφόρα δέντρα», και η ίδια να προσθέτει, «Και επειδή υπάρχει και ο αντίλογος, μην τον διαβάζω μόνη μου... Χάρηκα για μια μικρή στιγμή και μετά τσουπ... Η πραγματικότητα!».
b b