Αθηνά Λοϊζίδου
Υγιεινό κέικ με matcha! Φτιάχνεται πολύ εύκολα και η γεύση του είναι φανταστική! Θα χρειαστούμε ένα ορθογώνιο ταψί για κέικ 33 εκ., η βάση του στρωμένη με λαδόχαρτο
Χρόνος ετοιμασίας: 15΄
Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα
Θερμίδες ανά 100 γρ.: 305
Υλικά:
80 γρ. καρύδα (ινδοκάρυδο)
340 γρ. αλεύρι
2 καλά γεμάτα κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
320 ml γάλα βρόμης ή ό,τι άλλο γάλα σάς αρέσει
150 γρ. ελαιόλαδο
200 γρ. ζάχαρη
4 αβγά
1 κουταλάκι βανίλια
2 κουταλάκια Matcha Powder
Το ξύσμα φλούδας από 1 λεμόνι
Για το γλάσο:
120 γρ. κρέμα γάλακτος
80 γρ. τυρί κρέμα
80 γρ. ζάχαρη άχνη
Ξύσμα φλούδας από 1 λεμόνι
Για το σερβίρισμα:
Νιφάδες καρύδας
Ξύσμα φλούδας από 1 λαιμ
Διαβάστε την εκτέλεση στο Athena's Recipes.