ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Μακρυμάνικο bodycon φόρεμα και μποτάκια
 

Η Αθηνά Λοϊζίδου μάς δίνει τη συνταγή για το πιο λαχταριστό τσουρέκι

Ακολουθήστε προσεκτικά τα βήματα, ζυγίζοντας όλα τα υλικά σας με ακρίβεια και θα έχετε ένα υπέροχο, σπιτικό και μυρωδάτο τσουρέκι.

newsroom must

Εύκολο τσουρέκι
Το Πάσχα θέλει το τσουρέκι του. Εδώ, μια πολύ νόστιμη συνταγή με πορτοκάλι, μαστίχα και μαχλέπι. Ακολουθήστε προσεκτικά τα βήματα, ζυγίζοντας όλα τα υλικά σας με ακρίβεια και θα έχετε ένα υπέροχο, σπιτικό και μυρωδάτο τσουρέκι.

"Ξέρω, δεν είναι εντυπωσιακό στην εμφάνιση όσο τα έτοιμα, αλλά η γεύση του είναι εξαιρετική, ιδιαίτερα όταν το φτιάχνουμε σε φρυγανιά και το απολαμβάνουμε με μαρμελάδα!"

Χρόνος ψησίματος: 40΄ 
Βαθμός δυσκολίας: Μέτριο 
Χρόνος ετοιμασίας: 20΄ + 1 ώρα για να ψηλώσει 

ΥΛΙΚΑ

Για 1 μεγάλο τσουρέκι

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

100 γρ. φυτικό βούτυρο

160 γρ. ζάχαρη

1 κουταλάκι μαστίχα αλεσμένη

½ κουταλάκι βανίλια

½ κουταλάκι μαχλέπι

Το ξύσμα από τη φλούδα 2 πορτοκαλιών

1 κουταλάκι αλάτι

2 φακελάκια (16 γρ.) ξηρή μαγιά

200 ml χλιαρό γάλα

Για το τελείωμα

1 αβγό ελαφρά χτυπημένο για την επάλειψη

20 γρ. ασπρισμένα αμύγδαλα, κομμένα φιλέ

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ με το φυτικό βούτυρο, τη ζάχαρη, τη μαστίχα, τη βανίλια, το μαχλέπι, το ξύσμα φλούδας πορτοκαλιού, το αλάτι, τη μαγιά, το γάλα και ανακατεύουμε.

2. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα μαλακό ζυμάρι.

3. Μοιράζουμε το ζυμάρι σε 4 κομμάτια. Σε πάγκο εργασίας πλάθουμε το κάθε κομμάτι σε 4 χοντρά κορδόνια. Τα πλέκουμε μαζί σαν πλεξούδα και την τοποθετούμε σε ένα αντικολλητικό ταψί. Σκεπάζουμε το τσουρέκι με μεμβράνη και το αφήνουμε για 1 ώρα να ψηλώσει.

4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C. Με το χτυπημένο αβγό αλείφουμε το τσουρέκι και το πασπαλίζουμε με τα ασπρισμένα αμύγδαλα. Ψήνουμε για 30-40 λεπτά ή μέχρι το τσουρέκι να ροδοκοκκινίσει.

Γλυκά: Τελευταία Ενημέρωση