Αθηνά Λοϊζίδου
Υπέροχα μπισκοτάκια που λατρεύω! Δεν μπορώ να σταματήσω όταν αρχίσω! Μικρά, πολύ μυρωδάτα και τόσο τραγανιστά!
Χρόνος ετοιμασίας: 15’
Χρόνος ψησίματος: 20’
Θερμίδες ανά μπισκότο: 40 Kcal
ΥΛΙΚΑ:
Για 40 μπισκότα:
250 γρ. ανάλατο βούτυρο μειωμένων λιπαρών ΑΛΑΜΠΡΑ 60%, κομμένο σε κομμάτια
150 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κρόκος αβγού
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, συν έξτρα για το αλεύρωμα
Το ξύσμα φλούδας από 1 λεμόνι
Το ξύσμα φλούδας από 1 πορτοκάλι
30 γρ. χαλεπιανά (φιστίκια Αιγίνης)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα.
2. Στο πολυμίξερ χτυπάμε μαζί το βούτυρο, τη ζάχαρη, τον κρόκο, το εκχύλισμα βανίλιας, το αλεύρι, το ξύσμα φλούδας λεμονιού και πορτοκαλιού, για να φτιάξουμε μια ζύμη. Αν η ζύμη είναι πολύ κολλώδης, προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα μπολ και ζυμώνουμε μέσα τα χαλεπιανά.
3. Σε αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας πλάθουμε τη ζύμη σε 2 κυλίνδρους.
4. Κόβουμε τη ζύμη σε κομμάτια σε πάχος περίπου ½ εκ. Τοποθετούμε σε 2 μέτρια αντικολλητικά ταψιά.
Ψήνουμε στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 20 λεπτά ή μέχρι να χρωματιστούν στις άκρες. Αποσύρουμε τα μπισκότα από τον φούρνο και κρυώνουμε σε μια σχάρα πριν τα σερβίρουμε. Διατηρούμε σφραγισμένα