ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: γκρί κολάν, cropped μπλουζάκι και suede blazer σε καμηλό χρώμα
 

Η Ημέρα της Μητέρας γίνεται πιο νόστιμη με αυτά τα μπισκότα

Μπισκότα βουτύρου με λεμόνι, πορτοκάλι και χαλεπιανά

Αθηνά Λοϊζίδου

Υπέροχα μπισκοτάκια που λατρεύω! Δεν μπορώ να σταματήσω όταν αρχίσω! Μικρά, πολύ μυρωδάτα και τόσο τραγανιστά!

Χρόνος ετοιμασίας: 15’

Χρόνος ψησίματος: 20’

Θερμίδες ανά μπισκότο: 40 Kcal 

ΥΛΙΚΑ:

Για 40 μπισκότα:

250 γρ. ανάλατο βούτυρο μειωμένων λιπαρών ΑΛΑΜΠΡΑ 60%, κομμένο σε κομμάτια

150 γρ. ζάχαρη άχνη

1 κρόκος αβγού

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, συν έξτρα για το αλεύρωμα

Το ξύσμα φλούδας από 1 λεμόνι

Το ξύσμα φλούδας από 1 πορτοκάλι

30 γρ. χαλεπιανά (φιστίκια Αιγίνης)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα.
2. Στο πολυμίξερ χτυπάμε μαζί το βούτυρο, τη ζάχαρη, τον κρόκο, το εκχύλισμα βανίλιας, το αλεύρι, το ξύσμα φλούδας λεμονιού και πορτοκαλιού, για να φτιάξουμε μια ζύμη. Αν η ζύμη είναι πολύ κολλώδης, προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα μπολ και ζυμώνουμε μέσα τα χαλεπιανά.
3. Σε αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας πλάθουμε τη ζύμη σε 2 κυλίνδρους.
4. Κόβουμε τη ζύμη σε κομμάτια σε πάχος περίπου ½ εκ. Τοποθετούμε σε 2 μέτρια αντικολλητικά ταψιά.
Ψήνουμε στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 20 λεπτά ή μέχρι να χρωματιστούν στις άκρες. Αποσύρουμε τα μπισκότα από τον φούρνο και κρυώνουμε σε μια σχάρα πριν τα σερβίρουμε. Διατηρούμε σφραγισμένα

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Γλυκά: Τελευταία Ενημέρωση

X