Εύκολη και εντυπωσιακή πανακότα με ρόδια και μια εύκολη σος με κεράσια. Υπέροχο και πιο ελαφρύ γλυκό!
Χρόνος ετοιμασίας: 15’
Χρόνος να παγώσει: 4 ώρες
Θερμίδες ανά 100 γρ.: 165
Θα χρειαστούμε ένα ορθογώνιο ταψί H7x33x14cm στρωμένο με μπόλικη μεμβράνη και αρκετή να περισσεύει γύρω-γύρω.
Υλικά
Για την πανακότα:
1300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 10%
300 γρ. ζάχαρη άχνη
200 γρ. ζεματιστό νερό
3 φακελάκια (33 γρ.) ζελατίνη σε σκόνη
½ κουταλάκι βανίλια σε σκόνη
Για τη σάλτσα:
170 γρ. κατεψυγμένα κεράσια χωρίς κουκούτσι
80 γρ. ζάχαρη άχνη
50 γρ. νερό
Για το τελείωμα:
Οι σπόροι από 1 μέτριο ρόδι
Διαβάστε την εκτέλεση εδώ