Αθηνά Λοϊζίδου
Ένα εντυπωσιακό κέικ μια και για την ετοιμασία του χρησιμοποιούμε ολόκληρα αχλάδια, τα οποία πρώτα ψήνουμε σε κόκκινο κρασί και μπαχαρικά. Πολύ εύκολο και νόστιμο κέικ!
Χρόνος ετοιμασίας: 30’
Χρόνος ψησίματος: 50’
Θα χρειαστούμε ένα ορθογώνιο ταψί διαστάσεων 33x14x7 εκ.
ΥΛΙΚΑ:
4 μέτρια ολόκληρα αχλάδια, καθαρισμένα από φλούδα με το κοτσανάκι τους
250 γρ. κόκκινο κρασί
100 γρ. ζάχαρη
350 γρ. νερό
1 κουταλάκι αλεσμένη κανέλα
1 κουταλάκι αλεσμένο κάρδαμο
Για το κέικ:
85 γρ. ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια
240 γρ. ζάχαρη
3 αβγά
1 κουταλιά εκχύλισμα βανίλιας
2 κουταλιές φρέσκα πιπερόριζα, τριμμένη
1 κουταλάκι αλάτι
180 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
370 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι κανέλα αλεσμένη
20 γρ. baking powder
Διαβάστε την εκτέλεση εδώ