Αθηνά Λοϊζίδου
Αυτά τα εύκολα, vegan μπισκότα είναι καρυκευμένα με κάρδαμο και λεμόνι και είναι απλά φανταστικά!
Χρόνος προετοιμασίας, 25 λεπτά
Χρόνος ψησίματος, 16 λεπτά
Μερίδες, 6
Θερμίδες ανά cookie, 270 kcal
Υλικά
150 γρ. αλεύρι Ζέας
50 γρ. αλεσμένα αμύγδαλα
1/8 κ.γ. αλάτι
1/4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
80 γρ. ζάχαρη καρύδας
2 πράσινοι σπόροι κάρδαμου, αλεσμένοι
2 κ.γ. ξύσμα φλούδας λεμονιού
50 γρ. ελαιόλαδο
45 γρ. γάλα βρώμης
50 γρ. φιστίκια Αίγινης, ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
1.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς και στρώνουμε ένα ταψί με λαδόχαρτο.
2.Σε ένα μπολ, προσθέτουμε το αλεύρι, τα αμύγδαλα, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλεσμένο κάρδαμο, την φλούδα από λεμόνι, το λάδι, το γάλα και ανακατεύουμε για να φτιάξουμε μια ζύμη. Τέλος ζυμώνουμε μέσα τα φιστίκια Αιγίνης.
3.Χρησιμοποιώντας ένα scoop, παίρνουμε μια μπάλα ζύμης περίπου 2 εκατοστά και φτιάχνουμε ένα μπισκότο. Το πιέζουμε στο ταψί. Τα μπισκότα αυτά απλώνουν όταν τα ψήσουμε, άρα κρατήστε τα τουλάχιστον 3 εκατοστά μακριά το ένα από το άλλο.
4.Βάζουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 16-18 λεπτά. Όταν περάσει ο χρόνος, αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά.
Σημείωση: Για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, φρεσκάδα και γεύση, διατηρούμε τα cookies μας στο ψυγείο, σφραγισμένα σε νάιλον ειδικό για τρόφιμα.
Αν φτιάξετε αυτή τη συνταγή, φροντίστε να αφήσετε ένα σχόλιο στην ιστοσελίδα μου. Μου αρέσει να ακούω τις απόψεις σας και πάντα προσπαθώ να απαντώ γρήγορα σε κάθε ερώτησή σας. Και φυσικά, αν φτιάξετε αυτή τη συνταγή, ανεβάστε την στο Instagram και μην ξεχάσετε να με κάνετε Tag!