ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: lace καλσόν, μίνι μαυρο φόρεμα και ankle boots
 

Η συνταγή με το ριζότο που θα λατρέψεις

Ριζότο αλά Μιλανέζε

Αθηνά Λοϊζίδου

Κλασσικό ριζότο με σταθερή αξία! Το διαρκές ανακάτεμα και η σταδιακή προσθήκη του ζωμού παίζει καθοριστικό ρόλο στο να φτιάξουμε τέλειο ριζότο που είναι σωστά χυλωμένο.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 5’
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 25’
ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ: 550 kcal

Top of Form
Bottom of Form

ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)

200 γρ. ρύζι αρμπόριο GALLO

100 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο 

50 γρ. ελαιόλαδο 

25 γρ. βούτυρο (για το σοτάρισμα) 

120 γρ. λευκό κρασί 

1 πρέζα σαφράν 

800 ml νερό στο οποίο διαλύουμε 1 κουταλάκι ζωμό λαχανικών 

70 γρ. βούτυρο κομμένο σε μικρούς κύβους 

100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη 

Αλάτι & πιπέρι 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ 

Προθερμαίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το βούτυρο και το κρεμμύδι και τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα. Προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 1-2 λεπτά σε δυνατή φωτιά, χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και ανακατεύουμε, μέχρι να εξατμιστεί.

Ζεσταίνουμε το νερό με τον ζωμό λαχανικών σε ένα άλλο σκεύος. Προσθέτουμε με μια κουτάλα λίγο ζεστό ζωμό λαχανικών. Ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί όλο το υγρό από την κατσαρόλα. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με μερικές κουταλιές ακόμα. Συνεχίζουμε τη διαδικασία προσθέτοντας ζεστό ζωμό και ανακατεύοντας συνεχώς, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, για περίπου 21-22 λεπτά, κρατώντας την ποσότητα του ζωμού ως την επιφάνεια του ρυζιού.

Προσθέτουμε το σαφράν στη μέση του μαγειρέματος, στα 10 λεπτά περίπου.Προσθέτουμε το βούτυρο  σε κύβους και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να ενσωματωθεί με το ρύζι. Ρίχνουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να γλασάρει πολύ καλά το ριζότο. Στο τέλος βάζουμε αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

ΤΙP: Το διαρκές ανακάτεμα και η σταδιακή προσθήκη των υγρών παίζει καθοριστικό ρόλο στο να φτιάξουμε σωστό ριζότο. Με αυτήν την τεχνική απελευθερώνουμε το άμυλο από το ρύζι, το οποίο θα μας δώσει ένα σωστά χυλωμένο ριζότο.

Αν φτιάξετε αυτήν τη συνταγή, φροντίστε να αφήσετε ένα σχόλιο στην ιστοσελίδα μου. Μου αρέσει να ακούω τις απόψεις σας και πάντα προσπαθώ να απαντώ γρήγορα σε κάθε ερώτησή σας. Και φυσικά, ανεβάστε την στο Instagram και μην ξεχάσετε να με κάνετε Tag!

 

 

FOOD: Τελευταία Ενημέρωση