newsroom must
Ποιός μπορεί να αντισταθεί στα λαχταριστά ταρτάκια; Μάλλον κανείς! Και που να δεις τώρα που αυτά τα υπέροχα και δροσερά ταρτάκια από βρώμη με γιαούρτι και φρούτα, θα γίνουν το αγαπημένο σου πρωινό.
Είναι Σάββατο πρωί, από εκείνα τα Σάββατα που μου αρέσει να σηκώνομαι από το κρεβάτι αρκετά νωρίς για να ετοιμάσω ένα νόστιμο και ξεχωριστό, καλοκαιρινό πρωινό για την οικογένειά μου.
Το ψυγείο μου ήταν γεμάτο από ολόφρεσκα φρούτα εποχής και το αγαπημένο μου νέο γιαούρτι ΝΟΥΝΟΥ στραγγιστό και θυμήθηκα εκείνη τη συνταγή για ταρτάκια από βρώμη.
Αυτό που έκανα ουσιαστικά στη συνταγή ήταν να χρησιμοποιήσω ως βάση τα συστατικά της συνταγής των energy bars βρώμης. Εύκολο, σίγουρο και νόστιμο!
Έτσι απλά, γιατί πραγματικά δεν χρειάζεται κόπος και χρόνος για την προετοιμασία τους. Τα ετοίμασα, τα έβαλα στο ψυγείο και τα σέρβιρα αργότερα με γιαούρτι ΝΟΥΝΟΥ στραγγιστό και ψιλοκομμένα φρούτα.
Ο ενθουσιασμός «ήρθε» με το καλημέρα.. αυτά τα διαφορετικά ταρτάκια από βρώμη είναι ό,τι πιο ωραίο μπορείς να φτιάξεις, όταν θες στο πρωινό σου κάτι ανάλαφρο και δυναμωτικό για να σε γεμίσει ενέργεια.
Και όπως κάθε ταρτάκι, έγινε και αυτό και τάρτα από βρώμη με γιαούρτι και φρούτα. Εκεί να δεις ενθουσιασμό και ευκολία. Και να σου πω την αλήθεια, αυτή η τάρτα τρώγεται όλες τις ώρες, ειδικά όταν χρειάζεσαι ένα διάλειμμα δροσιάς!
Η απλότητα, η γεύση και η καλοκαιρινή διάθεση είναι τα βασικά συστατικά στο πρωινό ΝΟΥΝΟΥ με το καλημέρα. Εσύ διαλέγεις τον τρόπο, εγώ απλά μοιράζομαι αυτή την πεντανόστιμη, δροσερή συνταγή!
Ταρτάκια από βρώμη με γιαούρτι και φρούτα
Συνταγή για ταρτάκια από βρώμη με γιαούρτι και φρούτα
Κατηγορία Συνταγής: Πρωινό
Χρόνος Εκτέλεσης: 15′
Χρόνος Αναμονής: 60′
Ποσότητα: 4-6 μερίδες
Για τη βάση
– 60 γρ.βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ
– 60 γρ. μέλι
– 100 γρ. νιφάδες και πίτουρο βρώμης
– 40 γρ. σουσάμι αναποφλοίωτο
– 50 γρ. αλεσμένους ξηρούς καρπούς
– 1 κουταλιά της σούπας ινδοκάρυδο
– ¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
– ½ κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ σκόνη
Για τη γέμιση
– 400 γρ. γιαούρτι ΝΟΥΝΟΥ στραγγιστό
– 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
– 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
– 150 γρ. φρούτα εποχής
Βρείτε τα προϊόντα των συνταγών “ΝΟΥΝΟΥ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ” στο AB Click2Shop
Εκτέλεση
Βήμα 1: Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το βούτυρο, το μέλι την κανέλα, το τζίντζερ και μόλις λιώσουν αποσύρουμε.
Προσθέτουμε τη βρώμη, το σουσάμι, τους ξηρούς καρπούς, το ινδοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά.
Καλύπτουμε 6 μικρές φόρμες ή ένα ταψάκι για μάφιν, αφού πρώτα στρώσουμε μεμβράνη τροφίμων και τα βάζουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα ή και περισσότερο.
Βήμα 2: Ψιλοκόβουμε τα φρούτα και σε ένα μπωλ αναμειγνύουμε το γιαούρτι με τη βανίλια και το ξύσμα. Γεμίζουμε τα ταρτάκια με γιαούρτι, προσθέτουμε τα φρούτα και απολαμβάνουμε.
Σημειώσεις για τη συνταγή:
– Όταν βγάζουμε τα ταρτάκια από την κατάψυξη έρχονται πολύ γρήγορα σε θερμοκρασία δωματίου.
– Χρησιμοποιούμε τα αγαπημένα μας φρούτα
– Μπορούμε να προσθέσουμε στο γιαούρτι σιρόπι σφενδάμου
– Εδώ μπορείς να δεις και άλλες μοναδικές συνταγές για πρωινό