Αθηνά Λοϊζίδου
Υπέροχη και παρεΐστικη πίτσα που είναι και vegetarian. Η νοστιμιά της είναι τα ποιοτικά υλικά και ειδικά η φανταστική σάλτσα με φρέσκο βασιλικό και φρέσκια ντομάτα.
Χρόνος ετοιμασίας: 15'
Χρόνος αναμονής: 2 ώρες και 20'
Χρόνος ψησίματος: 20'
Θερμίδες ανά μερίδα: 455 Kcal
ΥΛΙΚΑ:
Για μία μεγάλη πίτσα αρκετή για 4 άτομα:
Για τη ζύμη:
250 γρ. αλεύρι για πίτσες
½ κ.γ. αλάτι
7 γρ. (1 φακελάκι) αυτόματη μαγιά
10 γρ. ελαιόλαδο
15 γρ. ζάχαρη
170 ml χλιαρό νερό
Για τη σάλτσα ντομάτας:
1 μικρή ντομάτα, κομμένη στα 4 κομμάτια
2 κ.σ. ντοματοπελτές
1 κ.γ. ρίγανη
10 φύλλα φρέσκου βασιλικού
Για τα toppings:
7-8 λιαστές ντομάτες, κομμένες σε κομματάκια
1 συσκευασία (200 γρ.) τριμμένη μοτσαρέλλα ΑΛΑΜΠΡΑ
Λίγα φρέσκα φύλλα σπανάκι, ψιλοκομμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Βάζουμε τα υλικά για τη ζύμη σε μια λεκάνη και ανακατεύουμε. Όταν το αλεύρι έχει μαζέψει όλα τα υγρά, το μεταφέρουμε σε έναν αλευρωμένο πάγκο εργασίας.
- Δουλεύουμε τη ζύμη, ζυμώνοντας καλά γύρω στα 5 λεπτά. Αν κολλά η ζύμη μας, αλευρώνουμε ακόμη λίγο, ελαφρά, τον πάγκο μας.
- Βάζουμε τη ζύμη σε ένα μπολ, σκεπάζουμε και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για 2 ώρες.
- Όταν περάσει ο χρόνος και η ζύμη μας έχει φουσκώσει, τη μεταφέρουμε σε αλευρωμένο πάγκο και την ανοίγουμε με ένα πλάστη σε ορθογώνιο σχήμα. Τοποθετούμε την πίτσα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο.
- Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε τα υλικά για τη σάλτσα ντομάτας και πολτοποιούμε με ένα μπλέντερ χειρός.
- Απλώνουμε τη σάλτσα στη βάση της πίτσας. Τοποθετούμε επάνω τις κομμένες λιαστές ντομάτες και πασπαλίζουμε την πίτσα με το τριμμένο τυρί. Αφήνουμε για 20 λεπτά για να φουσκώσει ξανά η ζύμη της πίτσας.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 °C και ψήνουμε για 20 με 30 λεπτά. Όταν η πίτσα ψηθεί, την τοποθετούμε σε ένα σανίδι κοπής, πασπαλίζουμε με τα φύλλα σπανάκι και κόβουμε σε κομμάτια με ένα μεγάλο μαχαίρι.