Αθηνά Λοϊζίδου
Ένα αγαπημένο μας street food φτιαγμένο με καλαμπόκι και τυριά σε ψημένα ψωμάκια... Μια απλή συνταγή που θα αγαπηθεί από όλους!
Χρόνος προετοιμασίας, 20’
Χρόνος μαγειρέματος, 20’
Μερίδες, για 6 sliders
Θερμίδες ανά slider 380 kcal
ΥΛΙΚΑ
1/4 κουτ. γλυκού σκόνη τσίλι
2 κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
Αλάτι & πιπέρι
30 γρ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
500 γρ. καλαμπόκι, κατεψυγμένο
120 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
60 γρ. (sour cream) ξινή κρέμα
3 μεγάλα μακρόστενα ρολά ψωμιού
1/4 φλιτζάνι φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
100 γρ. τριμμένο τυρί
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη σκόνη τσίλι, την πάπρικα, το αλάτι και πιπέρι. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τηγανίζουμε 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε το καλαμπόκι και το μείγμα μπαχαρικών. Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το καλαμπόκι, 4- 5 λεπτά.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά (στο χαμηλό). Ανακατεύουμε μέσα το τυρί κρέμα μέχρι να λιώσει. Ανακατεύουμε μέσα την ξινή κρέμα. Έπειτα στρώνουμε ένα ταψί με λαδόχαρτο. Τοποθετούμε τα ρολά μας στο ταψί, γεμίζουμε τα ψωμάκια μας με το μείγμα καλαμπόκι, κόλιανδρο και το τριμμένο τυρί και βάζουμε για 15-20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C ή μέχρι να λιώσει το τυρί. Σερβίρουμε ζεστά.