Αθηνά Λοϊζίδου
ΥΛΙΚΑ:
100 γρ. ζάχαρη
1 κρόκο αυγού
2 ποτήρια φρέσκια κρέμα
60 γρ. τυρί κρέμα
1/2 ποτήρι φρέσκο χυμό λεμονιού
80 γρ. λευκή σοκολάτα ζαχαροπλαστικής λιωμένη
Έτοιμη σος από κόκκινα φρούτα
Διάφορα μούρα δάσους φρέσκα ή κατεψυγμένα
EΚΤΕΛΕΣΗ:
1) Κτυπούμε μαζί στο μίξερ τη ζάχαρη, τον κρόκο αυγού, τη φρέσκια κρέμα, το τυρί κρέμα, το χυμό λεμονιού και τη λιωμένη σοκολάτα μέχρι να ενωθούν καλά.
2) Σε ατομικές φόρμες κρέμας καραμέλας τοποθετούμε αρκετή πλαστική μεμβράνη, μέχρι να καλύψει όλη την επιφάνεια και αφήνουμε αρκετό περιθώριο από πάνω.
3) Γεμίζουμε τις φόρμες με το μείγμα και περιμένουμε να κρυώσει. Έπειτα βάζουμε τα γλυκά στην κατάψυξη για περίπου 3 ώρες, μέχρι να πήξουν και να μοιάζουν με παγωτό.
4) Πέντε λεπτά προτού τα σερβίρουμε, τα βγάζουμε από το ψυγείο, τα αναποδογυρίζουμε στο πιάτο σερβιρίσματος και αφαιρούμε τη μεμβράνη.
5) Στολίζουμε το πιάτο με έτοιμη σος κόκκινων φρούτων και διάφορα είδη μούρων.