Το ξενοδοχείο Ritz στο Παρίσι έχει την τέλεια ιδέα για να φτιάξουμε ένα υπέροχο αλλά και εύκολο πρωινό το οποίο θα χαρίσει μία δόση γλυκιάς πολυτέλειας στην καθημερινότητά μας. Ο Pastry Chef François Perret μοιράζεται μαζί μας μία λαχταριστή συνταγή για βάφλες, που συνήθως απολαμβάνουν οι επισκέπτες στο Ritz Paris.
Το ξενοδοχείο μέσα από τον λογαριασμό τους στο Instagram μας χαρίζει την εύκολη συνταγή τους που χρειάζεται μόλις 10 λεπτά προετοιμασίας αρκεί όπως αναφέρουν να μείνετε σπίτι ασφαλείς και να χαρείτε το πρωινό σας.
Συνταγή για τις βάφλες του Ritz Paris
Μερίδες: 5-6
Προετοιμασία: 10 λεπτά
Υλικά
1½ φλιτζάνια ασπράδι αυγού (περίπου 12 αυγά μεσαίου μεγέθους)
1½ κ.γ. αλάτι
1/3 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1 μικρό φλιτζάνι βούτυρο
1/2 κ.γ. σκόνη βανίλιας
35ο γρ, γάλα πλήρες
2½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση
- Τοποθετήστε τα ασπράδια, το αλάτι και την καστανή ζάχαρη στο μίξερ και χτυπήστε μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.
- Σε μια κατσαρόλα, φέρτε το βούτυρο και τη σκόνη βανίλιας σε σημείο βρασμού. Προσθέστε το κρύο γάλα και περάστε το μείγμα από μία σίτα.
- Ανακατέψτε το αλεύρι σε ένα άλλο μπολ και, χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ χειρός, χτυπήστε ελαφρά σε μεσαία ταχύτητα, προσθέτοντας το μείγμα του κρύου γάλακτος και της βανίλιας, λίγο-λίγο κάθε φορά.
- Χρησιμοποιώντας μια εύκαμπτη σπάτουλα, ανακατέψτε μαζί τα δύο μείγματα. Κάντε το πολύ απαλά, ώστε να μην ξεφουσκώσουν τα χτυπημένα ασπράδια.
- Ζεστάνετε τη συσκευή για βάφλες στους 200ºC. Χρησιμοποιώντας μια κουτάλα μεσαίου μεγέθους, με χωρητικότητα ¾ φλιτζανιού (200 ml) και διαμέτρου 4 ιντσών (10 cm), ρίξτε το μείγμα στη συσκευή. Περιμένετε 10 δευτερόλεπτα πριν κλείσετε το καπάκι.
Ο χρόνος ψησίματος ποικίλλει ανάλογα με τη συσκευή. Πασπαλίστε τις ζεστές βάφλες που φτιάξατε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε τις. Προσθέστε topping της επιλογής σας, όπως μέλι, κρέμα σαντιγί, φράουλες, μπανάνες και τριμμένη σοκολάτα.