Σας μιλώ σοβαρά, αυτό είναι το πιο τέλειο, υγρό, vegan κέικ σοκολάτας ever! Δεν θα μαντεύατε ποτέ ότι είναι χορτοφαγικό αν δεν σας το έλεγα!
Χρόνος προετοιμασίας: 15’
Χρόνος μαγειρέματος: 40’
Συνολικός χρόνος: 55’
Θερμίδες ανά 100 γρ.: 330
Θα χρειαστούμε ένα ορθογώνιο ταψί για κέικ διαστάσεων 33 Χ 14 εκ.
Υλικά
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
40 γρ. κακάο σε σκόνη
1½ κ.γ. baking powder
1 κ.γ. αλάτι
3 κ.σ. μηλόξιδο
150 γρ γάλα βρώμης ΑΛΑΜΠΡΑ
120 γρ. λιωμένο λάδι καρύδας (μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε canola ή ελαιόλαδο)
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
160 γρ. καστανή ζάχαρη (ή, αν θέλετε, βάλτε βιολογική ζάχαρη καρύδας)
Για το γλάσο σοκολάτας
200 γρ. μαύρη σοκολάτα ψιλοκομμένη
100 γρ. γάλα βρώμης
3 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
Διαβάστε την εκτέλεση εδώ