Αθηνά Λοϊζίδου
Αυτή η απλή μακαρονάδα φτιάχνεται σε μία κατσαρόλα, σε μόλις 25 λεπτά και η οικογένειά σας θα την λατρέψει!
Χρόνος ετοιμασίας, 10’
Χρόνος μαγειρέματος, 20’
Μερίδες, 5
Θερμίδες ανά μερίδα, 465 kcal
Υλικά
30 γρ. αλατισμένο βούτυρο
30 γρ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. σκόρδο, λιωμένο
1 κ.γ. ξερή ρίγανη
1 πρέζα μπούκοβο
85 γρ. πελτέ ντομάτας
850 γρ. νερό
350 γρ. μακαρόνια πέννες ολικής La Moilisana integrali
Αλάτι και μαύρο πιπέρι
1/2 κ.γ. πάπρικα
100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
50 γρ. τριμμένο τυρί πεκορίνο
15 γρ. φρέσκα φύλλα βασιλικού
Εκτέλεση
1.Σε ένα σκεύος σε μέτρια φωτιά, λιώνουμε μαζί το βούτυρο και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη ρίγανη και το μπούκοβο. Τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά.
2.Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και ανακατεύουμε μέσα τον πελτέ. Στη συνέχεια ρίχνουμε το νερό και αφήνουμε να κοχλάσει σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, την πάπρικα και αλατοπιπερώνουμε. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι τα ζυμαρικά να ψηθούν, περίπου για 20 λεπτά.
3.Ανακατεύουμε μέσα την παρμεζάνα, το πεκορίνο και τον βασιλικό (μέχρι να λιώσουν τα τυριά).
4.Σερβίρουμε αμέσως με επιπλέον φρέσκα φύλλα βασιλικού.