ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: γκρί κολάν, cropped μπλουζάκι και suede blazer σε καμηλό χρώμα
 

Πανεύκολα μακαρόνια penne με τυριά και ντομάτα

Αθηνά Λοϊζίδου

Αυτή η απλή μακαρονάδα φτιάχνεται σε μία κατσαρόλα, σε μόλις 25 λεπτά και η οικογένειά σας θα την λατρέψει!

Χρόνος ετοιμασίας, 10’

Χρόνος μαγειρέματος, 20’

Μερίδες, 5

Θερμίδες ανά μερίδα, 465 kcal

Υλικά

30 γρ. αλατισμένο βούτυρο

30 γρ. ελαιόλαδο

1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 κ.γ. σκόρδο, λιωμένο

1 κ.γ. ξερή ρίγανη

1 πρέζα μπούκοβο

85 γρ. πελτέ ντομάτας

850 γρ. νερό

350 γρ. μακαρόνια πέννες ολικής La Moilisana integrali

Αλάτι και μαύρο πιπέρι

1/2 κ.γ. πάπρικα

100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

50 γρ. τριμμένο τυρί πεκορίνο

15 γρ. φρέσκα φύλλα βασιλικού

Εκτέλεση

1.Σε ένα σκεύος σε μέτρια φωτιά, λιώνουμε μαζί το βούτυρο και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη ρίγανη και το μπούκοβο. Τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά.

2.Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και ανακατεύουμε μέσα τον πελτέ. Στη συνέχεια ρίχνουμε το νερό και αφήνουμε να κοχλάσει σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, την πάπρικα και αλατοπιπερώνουμε. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι τα ζυμαρικά να ψηθούν, περίπου για 20 λεπτά.

3.Ανακατεύουμε μέσα την παρμεζάνα, το πεκορίνο και τον βασιλικό (μέχρι να λιώσουν τα τυριά).

4.Σερβίρουμε αμέσως με επιπλέον φρέσκα φύλλα βασιλικού.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κυρίως πιάτα: Τελευταία Ενημέρωση

X