Λαχταριστό ριζότο με μανιτάρια της Κύπρου. Τα μανιτάρια που βάλαμε σε αυτό το ριζότο είναι τα Portobello, Portobellino και button mushrooms, τα πιο γνωστά και αγαπημένα που παράγονται στην Κύπρο. Μπορείτε να βρείτε στην φρουταγορά της Άλφα Μέγα.
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος Ετοιμασίας: 15΄
Χρόνος Ψησίματος: 20΄
Θερμίδες ανά μερίδα, 340
ΥΛΙΚΑ
Για 4 μερίδες
1 λίτρο ζεστό νερό στο οποίο διαλύουμε 2 κουταλάκια ζωμό λαχανικών σε σκόνη
30 ml ελαιόλαδο
1 κουταλιά κρεμμύδι ψιλοκομμένο
200 γρ. ρύζι για ριζότο
200 γρ. κρασί λευκό
200 γρ. φρέσκα ανάμεικτα μανιτάρια όπως button mushrooms και Portobello, κομμένα σε λεπτές φέτες
100 γρ. φυτική κρέμα
50 γρ. μουστάρδα απαλή KALAMATA PAPADIMITRIOU
Αλάτι-Πιπέρι CAPTAINS
Για το σερβίρισμα
Λίγες φέτες φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Στον βραστήρα κοχλάζουμε αρκετό νερό. Μεταφέρουμε 1 λίτρο νερό σε ένα δοχείο και διαλύουμε μέσα τον ζωμό λαχανικών.
2. Βάζουμε μια μέτρια κατσαρόλα στη φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι. Σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά το κρεμμύδι, απλά να μαλακώσει.
3. Προσθέτουμε το ρύζι στην κατσαρόλα και το σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσει.
4. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Ξεκινάμε να προσθέτουμε τον ζωμό λίγο λίγο σε δόσεις. Η φωτιά θα πρέπει να είναι μέτρια και να απορροφάται πρώτα η μία δόση ζωμού πριν ρίξουμε την επόμενη ποσότητα. Θα μας πάρει περίπου 20 λεπτά μέχρι να γίνει το ριζότο. Μπορεί να και χρειαστεί και παραπάνω ποσότητα ζωμού ανάλογα την κατσαρόλα και το πόσο δυνατή είναι η φωτιά μας.
5. Τέλος προσθέτουμε τα μανιτάρια , τη φυτική κρέμα και την μουστάρδα. Ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί και μαγειρεύουμε για ακόμη 3 λεπτά. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, όσο μας αρέσει.
6. Σερβίρουμε σε ζεσταμένα πιάτα και γαρνίρουμε με φέτες φρέσκα μανιτάρια και τριμμένη παρμεζάνα αν δεν νηστεύουμε.