Η αλήθεια είναι πως Πάσχα είναι γεμάτο από αγαπημένα έθιμα, νόστιμα μαγειρέματα και κλασικές συνταγές που μάς έμαθε η γιαγιά μας. Μια από αυτές, αναμφίβολα είναι τα πασχαλινά κουλουράκια, τα οποία φτιάχνουμε την Μεγάλη Πέμπτη και τα καταναλώνουμε συνήθως μέχρι και τη Δευτέρα του Πάσχα. Αν και σίγουρα στο διαδίκτυο υπάρχουν πολλές συνταγές, εμείς σας παρουσιάζουμε μια δοκιμασμένη που λατρεύουμε, από την Αθηνά Λοϊζίδου.
Υλικά
Για 20 κουλουράκια
135 γρ. ζάχαρη
330 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
30 ml κονιάκ
30ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι
1 κουταλάκι baking powder
60 ml ηλιέλαιο
100 γρ. spry
1 κουταλάκι ξύσμα φλούδα πορτοκάλι
1 κουταλάκι αλεσμένο γλυκάνισο
80 γρ. σουσάμι
- Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
- Χρόνος ετοιμασίας: 15΄
- Χρόνος ψησίματος: 30'
Eκτέλεση
1. Σε ένα food processor ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το σουσάμι και τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε ζύμη σαν μια μεγάλη μπάλα.
2. Πλάθουμε τη ζύμη σε μακρόστενο σχήμα. Ενώνουμε για να φτιάξουμε κουλουράκια. κάθε κουλουράκι 40γρ το ένα.
3. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το σουσάμι και πασπαλίζουμε με αυτό τα κουλουράκια. Τοποθετούμε τα κουλουράκια σε μια λαμαρίνα στρωμένη με λαδόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για τριάντα λεπτά.
Διαβάστε περισσότερες συνταγές εδώ.