ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: γκρί κολάν, cropped μπλουζάκι και suede blazer σε καμηλό χρώμα
 

Ρολό κιμά με πασχαλινά αβγά που απέμειναν

Είναι σχεδόν αναπόφευκτο να μην μας περισσέψουν βραστά αβγά, τις μέρες του Πάσχα.

Αθηνά Λοϊζίδου

Είναι σχεδόν αναπόφευκτο να μην μας περισσέψουν βραστά αβγά, τις μέρες του Πάσχα. Ένας κάλος τρόπος λοιπόν για τ’ αξιοποιήσουμε είναι να τα χρησιμοποιήσουμε για να φτιάξουμε ρολό κιμά με γέμιση αβγά. Η συνταγή είναι εύκολη και το αποτέλεσμα πεντανόστιμο. 

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ
ΧΡΟΝΟΣ ΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 15 ́ 
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ: 40 ́

ΥΛΙΚΑ:

Για 6 μερίδες:

Για το κιμά:

• 700 γρ. χοιρινό κιμά 
• 1 αυγό 
• 80 γρ. αλεσμένη φρυγανιά 
• 1 κουταλάκι θυμάρι αλεσμένο 
• 1 κουταλάκι πάπρικα 
• 1⁄2 κουταλάκι κανέλα 
• 1 κουταλάκι αλάτι 
• 1⁄2 κουταλάκι πιπέρι 
• 150 ml γάλα 
• 150 ml λευκό κρασί 
• 5 ψημένα πασχαλινά αυγά που απέμειναν 
• Λίγη φρυγανιά επιπλέον για να πασπαλίσουμε το ρολό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 °C.
2. Σ’ ένα μπολ ρίχνουμε τα υλικά για το κιμά και ζυμώνουμε καλά.
3. Σ’ ένα πυρέξ απλώνουμε τον κιμά και τον ανοίγουμε σε ορθογώνιο σχήμα. Γεμίζουμε με τα αυγά τοποθετώντας τα σε σειρά. Κλείνουμε το ρολό σφραγίζοντας τα αυγά στο κέντρο και το πασπαλίζουμε με λίγη φρυγανιά.
4. Ψήνουμε το ρολό στον φούρνο για 40 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

FOOD: Τελευταία Ενημέρωση

X