Αθηνά Λοϊζίδου
Εύκολα και εξαιρετικά νόστιμα cookies με ταχίνι και σοκολάτα που τρώγονται ζεστά!
Χρόνος ετοιμασίας: 20’
Χρόνος ψησίματος: 10’
Μερίδες: 9
Θερμίδες ανά cookie: 280 kcal
ΥΛΙΚΑ:
200 γρ. μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα NESTLÉ DESSERT, κομμένη σε κομματάκια
80 γρ. ταχίνι
150 γρ. καστανή ζάχαρη
1 αβγό
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. baking powder
90 γρ. γάλα
1 κ.γ. βανίλια
½ κ.γ. αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 °C και στρώνουμε μια λαμαρίνα με λαδόχαρτο.
2. Ρίχνουμε στο πολυμίξερ το ταχίνι, τη ζάχαρη, το αβγό, το αλεύρι, το baking powder, το γάλα, τη βανίλια, το αλάτι και τα χτυπάμε μέχρι να ενωθούν.
3. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε μπολ και ανακατεύουμε μέσα τα κομματάκια σοκολάτας.
4. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού, ρίχνουμε μια ποσότητα μείγματος αραιά στη λαμαρίνα και σχηματίζουμε ένα στρογγυλό, μεγάλο cookie. Ψήνουμε τα cookies μόνο για 8-10 λεπτά. Απολαμβάνουμε ζεστά.