Αθηνά Λοϊζίδου
Ένα κέικ που φτιάχνεται χωρίς φασαρία, πολύ γρήγορα, και είναι τόσο νόστιμο!
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα
Μερίδες: 10
Θερμίδες ανά μερίδα: 219 Kcal
ΥΛΙΚΑ:
2 μέτρια κολοκυθάκια, τριμμένα
2 αβγά
2 μέτριες, ώριμες μπανάνες, λιωμένες
100 γρ. μαργαρίνη FLORA
120 γρ. καστανή ζάχαρη
1 κ.γ. βανίλια
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. κανέλα
½ κ.γ. αλάτι
170 γρ. κομματάκια μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα
Για το Frosting:
170 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
30 γρ. μαργαρίνη FLORA
320 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κ.σ. στιγμιαίος καφές
1 κ.γ. βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 °C στον αέρα. Πρώτα τρίβουμε τα κολοκυθάκια στη χοντρή πλευρά του τρίφτη.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης, ανακατεύουμε τα αβγά με τις λιωμένες μπανάνες. Προσθέτουμε τη μαργαρίνη Flora, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Ανακατεύουμε μέσα τα κολοκυθάκια και τη σοκολάτα.
3. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα loaf pan ταψί. Ψήνουμε για 50 λεπτά με 1 ώρα, ή μέχρι το κέικ να είναι ψημένο στο κέντρο. Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά πριν βάλουμε το Frosting.
4. Για να φτιάξουμε το Frosting, διαλύουμε τον στιγμιαίο καφέ σε 1 κουταλάκι γλυκού ζεστό νερό. Σε ένα μπολ χτυπάμε μαζί το τυρί κρέμα, τη μαργαρίνη FLORA, τη ζάχαρη, τον καφέ και τη βανίλια. Χτυπάμε μέχρι το Frosting να είναι αφράτο. Βάζουμε στο ψυγείο για να παγώσει λίγο.
5. Απλώνουμε το Frosting πάνω από το κέικ. Κόβουμε σε φέτες και απολαμβάνουμε!