Αθηνά Λοϊζίδου
Χρόνος ετοιμασίας: 15’
Χρόνος ψησίματος: 35’
Μερίδες: 10
Θερμίδες: 230 kcal ανά μερίδα, (177 kcal ανά 100 γρ.)
Θα χρειαστούμε ένα ορθογώνιο ταψί 25Χ15Χ5 εκατ.
ΥΛΙΚΑ:
1.25 λίτρα φρέσκο Βιολογικό Αιγινό Γάλα Χραλαμπίδης Κρίστης
135 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
30 γρ. ελαιόλαδο
λίγο ελαιόλαδο για το ταψί
3 αυγά, καλά χτυπημένα
180 γρ. ζάχαρη
2 πρέζες βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1.Σε μία κατσαρόλα wok ζεσταίνουμε το γάλα. Όταν το γάλα είναι χλιαρό, ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε καλά χρησιμοποιώντας εναλλάξ μια σπάτουλα σιλικόνης και ένα σύρμα. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Μόλις πήξει η κρέμα μας, ρίχνουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια.
2.Κατεβάζουμε την κατσαρόλα απ' τη φωτιά. Όταν η κρέμα μας γίνει χλιαρή, ρίχνουμε τα αυγά, τα οποία νωρίτερα έχουμε χτυπήσει. Αδειάζουμε μέσα στο ταψί ή πυρέξ μας το περιεχόμενο της κατσαρόλας.
3.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά. Αν δούμε ότι η πίτα μας αρπάζει σε χρώμα από επάνω, την σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
4.Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει και αφαιρούμε από το ταψί μας. Σερβίρουμε σε κομμάτια και απολαμβάνουμε.