ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: lace καλσόν, μίνι μαυρο φόρεμα και ankle boots
 

Θρασύδειλες ημιμαθείς κατσαρίδες

Το editorial του Δημήτρη Λοττίδη για το τεύχος Φεβρουαρίου.

Δημήτρης Λοττίδης

Δημήτρης Λοττίδης

Τελικά υπάρχει ο ιός; Εσείς γνωρίζετε κάποιον που έχει νοσήσει, πόσο μάλλον που έχει πεθάνει; Και αν έχει πεθάνει, είχε «υποκείμενα νοσήματα» ή ήταν μεγάλης ηλικίας, έτσι; Και το εμβόλιο; Είναι ένα κατασκεύασμα των φαρμακευτικών για να μας ελέγξουν και να βγάλουν κέρδη δισεκατομμυρίων. Όλα ελεγχόμενα από ένα παγκόσμιο διευθυντήριο. Το δε 5G; Όλοι γνωρίζουν πως είναι και αυτό για να μας «ελέγξουν», και αυτό «σπέρνοντας καρκίνο» με τις κεραίες στα σπίτια μας. Όλες οι «έρευνες» αυτό «δείχνουν» έτσι κι αλλιώς.

Δέκα χρόνια πριν διεκδικήσει την προεδρία των ΗΠΑ, ο Donald Trump σε μια συνέντευξή του στους Los Angeles Times, στην ερώτηση με ποιο κόμμα θα κατέβαινε μελλοντικά ως πρόεδρος απάντησε: «Με τους Ρεπουμπλικάνους φυσικά, οι περισσότεροι ψηφοφόροι τους είναι σε χαμηλό πνευματικό επίπεδο και μπορεί κάποιος να τους κάνει ό,τι θέλει πολύ εύκολα». Η ανθρωπότητα έχει πολλά παραδείγματα λαοπλάνων και παραπληροφόρησης που κατέληξαν σε τραγωδίες, με πρώτο αυτό του Hitler. Οι ΗΠΑ, η πιο πλούσια χώρα στον κόσμο με τα καλύτερα πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα, μετρά τετρακόσιες σαράντα χιλιάδες νεκρούς την ώρα που έγραφα αυτό το κείμενο.

Στη χώρα μας ήμουν από τους πρώτους -και λόγω επαγγέλματος- που έζησα την εμφάνιση των social media, αρχικά ως ενός περιθωριακού μέσου για φλερτ, όπως ήταν δηλαδή το facebook στο αρχικό του κόνσεπτ ή ως ενός timeline ροής ειδήσεων όπως ήταν το twitter. Σήμερα έχουν μετεξελιχθεί ως πλατφόρμες τοξικότητας, διανομής ψευδών ειδήσεων αλλά και δημιουργίας μιας εικονικής πραγματικότητας, σε σημείο που η αλήθεια είναι πλέον κάτι σχετικό και έχει αντικατασταθεί με την αντίληψη.

Αντίληψη για το τι θέλει να πιστέψει ο κόσμος ανεξάρτητα από το τι πραγματικά συμβαίνει. Μέχρι βέβαια η πραγματική αλήθεια να έρθει και να παρουσιαστεί μπροστά του. Κάτι τέτοιο συνέβη στην Κύπρο την επομένη των Χριστουγέννων. Θυμάστε; Είμαι σίγουρος πως όχι. Μέχρι εκείνη την ημέρα η πλειονότητα των πολιτών της χώρας προσπαθούσε -λίγο ή πολύ δεν έχει σημασία- να παρακάμψει τα μέτρα κατά του κορωνοϊού ως «υπερβολικά». Χριστουγεννιάτικα πάρτι έδιναν και έπαιρναν στα κρυφά, τσόχες είχαν στρωθεί για το χαρτάκι της Πρωτοχρονιάς, ήταν κάτι σαν αφροδισιακό να μετέχεις σε μια παρανομία όπου θα έσπαζες τα μέτρα του Υπουργείου Υγείας. Και ξαφνικά, στις 26 Δεκεμβρίου, μάς ανακοίνωσαν εννιακόσια κρούσματα… Και την επόμενη. μέρα άλλα επτακόσια και τη μεθεπόμενη άλλα επτακόσια.

Σε λίγες μέρες οι θάνατοι από ένας την ημέρα έγιναν πέντε και τα κρεβάτια στις εντατικές γέμισαν. Το ερώτημα «ξέρεις κάποιον που να αρρώστησε;» άλλαξε σε «έμαθες για τον τάδε που χαροπαλεύει στην εντατική;». Αμέσως, και πριν το επίσημο ολικό lockdown οι Κύπριοι μπήκαν στα σπίτια, κλείδωσαν τις πόρτες, έντρομοι άρχισαν να φοράνε σωστά τις μάσκες και ξεκίνησαν τις προσευχές για τον παππού τους που τον κόλλησαν στη χριστουγεννιάτικη σούβλα. Σταμάτησαν οι μαγκιές στην πλειονότητά τους, χάθηκαν οι εκδηλώσεις κατά των μέτρων και μέχρι το τέλος του μήνα η χώρα καθάρισε από τον ιό. Αποδείχθηκε για ακόμη μια φορά πως είμαστε μια χώρα θρασύδειλων ημιμαθών κατσαρίδων που ξέρει, όμως, πώς να επιβιώνει.

Υ.Γ. Ως αποτέλεσμα των πιο πάνω η CYTA λειτούργησε το πρώτο 5G στη χώρα χωρίς να σπάσει μύτη.

Δημήτρης Λοττίδης
demetris@sppmedia.com 
Twitter: @dlottides 

must έποψη: Τελευταία Ενημέρωση

 One for the road

One for the road

O Δημήτρης Λοττίδης αναπολεί μια εποχή που έχει ήδη ρίξει αυλαία αλλά μας είχε δώσει έμπνευση ...
Δημήτρης Λοττίδης
 |  MUST ΕΠΟΨΗ
Gossip Girls 2.0

Gossip Girls 2.0

Όταν οι λεγεώνα των troll γίνεται η νέα κατίνα της γειτονιάς
Δημήτρης Λοττίδης
 |  MUST ΕΠΟΨΗ
Αγιανάπα Α'

Αγιανάπα Α'

Όπου και να γυρίσεις, όπου και να μιλήσεις, η Κύπρος σε πληγώνει
Δημήτρης Λοττίδης
 |  MUST ΕΠΟΨΗ